Ουκρανία: «Χτύπησαν» ξανά πολυκατοικία στο Κίεβο – Συνεχείς εκρήξεις

Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες - Πολιορκείται η Οδησσός

Και χθες οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο πολυκατοικίες στο Κίεβο

Ανελέητο είναι το σφυροκόπημα του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις. Νωρίς το πρωί ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν ξανά μια 12ώροφη πολυκατοικία στο προάστιο Σεβτσένκο του Κιέβου. 

πολυκατοικία Κίεβο

Η πολυκατοικία που χτυπήθηκε στο Κίεβο

Επίσης ζημιές υπέστη και μια γειτονική πολυκατοικία εννέα ορόφων. Όπως μεταδίδει το BBC, τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και 35 εκκένωσαν το κτίριο. 

Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιτίθενται από αέρα και θάλασσα στην Οδησσό

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν πυκνούς καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό του Κιέβου πάνω από τα κτίρια που επλήγησαν από τους ρωσικούς πυραύλους. 

 

 

πολυκατοικία Κίεβο

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με πυραύλους κρουζ πολυκατοικία στο Κίεβο

Η επίθεση έρχεται την ώρα που στην πόλη επιβλήθηκε 36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, με τους πολίτες να ζουν στα καταφύγια και τις τοπικές αρχές να προειδοποιούν ότι είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη περίοδος για την πρωτεύουσα. 

Ουκρανία: Συνεχείς εκρήξεις τα ξημερώματα στο Κίεβο

Ο ρωσικός κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από το Κίεβο, ενώ νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη. 

Ζελένσκι: «Συνειδητοποιούμε ότι η Ουκρανία δε θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ»

Σύμφωνα με το CNN, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν ξανά και ακούστηκαν εκρήξεις στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

πυροσβέστες

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά

Περίπου στις 3:00 τη νύχτα, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής αναστάτωσαν και το Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Εικόνες Αποκάλυψης - Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν την πόλη Ακτίρκα

Σύμφωνα με το Kyiv Independent, σειρήνες ακούστηκαν ακόμη και στις πόλεις Ιζιούμ, Ντίνπρο, Τσερκάσι, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Οδησσό, Βινίτσια, Κιρόβοχραντ, Κρέμεντσουκ, Μπίλα Τσέρκβα, Νικόπολη, Μικολάιφ, Ιζμαϊλ, Πολτάβα, Κμελνίτσκι και Κριβέ Οζέρο.

Ουκρανία: Υπό πολιορκία η Οδησσός

Υπό πολιορκία βρίσκεται και η Οδησσός, με τους Ρώσους να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους. 

 

 

«Οι Ρώσοι κατακτητές άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές ακτές στην περιοχή της Οδησσού από τα πλοία», δήλωσε τη νύχτα ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Γκεραστσένκο.

βομβαρδισμοί

Και χθες ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο πολυκατοικίες στο Κίεβο

Οι τοπικές Αρχές υποστήριξαν ότι σε δύο περιοχές δυτικά της πόλης έγινε ρίψη 90 τουλάχιστον οβίδων, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν από αέρα και θάλασσα και υπήρξαν αναφορές και για τραυματίες.

Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας 36 ωρών στο Κίεβο

Το Kyiv Independent αναφέρει επίσης ότι ρωσικά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν τις ουκρανικές ακτές στην περιφέρεια της Οδησσού.

κάτοικος Κιέβου

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το χθεσινό χτύπημα στην πολυκατοικία

Επιπλέον, εικόνες από δορυφόρους έδειξαν 14 πλοία του Ρωσικού Στόλου να πλέουν προς την πόλη της Οδησσού, ανάμεσά τους και ένα αποβατικό πλοίο 120 μέτρων, το Pyotr Morgunov. «Δεν μπορούμε πια να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Ουκρανία: Ήχουν οι σειρήνες στην Οδησσό - Η Ρωσία μπλοκάρει τη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι αναμένουν απόβαση στρατιωτών, ενώ στη Θάλασσα της Αζοφικής παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Ρωσικού Στόλου.

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι έχουν χάσει το 40% των μονάδων τους»

Την ίδια ώρα, πάντως οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περίπου το 40% των μονάδων που έστειλε στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.

Κίεβο πόλεμος

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι μονάδες αυτές είτε εξολοθρεύθηκαν εντελώς ή έχασαν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Ουκρανία: «Έδειραν και εκτέλεσαν τον αδερφό μου» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Δεν δίνονται συγκεκριμένοι αριθμοί στην ανακοίνωση. Το περιεχόμενό της είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ουκρανία: Κατάρριψη τουλάχιστον τριών ρωσικών ελικοπτέρων αναφέρουν οι Ουκρανοί 

Ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ακόμα ότι κατέστρεψε μια σειρά από ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Χερσώνας την Τρίτη, σύμφωνα με νέες δορυφορικές εικόνες.

κατάρριψη ελικοπτέρων

Πληροφορίες του ουκρανικού στρατού αναφέρουν ότι καταστράφηκαν ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στη Χερσώνα

Αν ισχύουν οι εν λόγω αναφορές, είναι το πιο καταστροφικό χτύπημα που έχει πραγματοποιήσει ο ουκρανικός στρατός εναντίον ρωσικών ελικοπτέρων, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ουκρανία: Απελπιστική η κατάσταση στη Μαριούπολη

Στη Μαριούπολη η κατάσταση παραμένει τραγική, με τους Ρώσους να έχουν αυξήσει την πίεσή τους, σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την τακτική τους.

«Σας ψάχνουμε, είστε τελειωμένοι!» - Στην Ουκρανία ο Τσετσένος ηγέτης

«Η χειρότερη κατάσταση παραμένει στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου ο εχθρός προσπαθεί να αποκλείσει την πόλη στα δυτικά και ανατολικά προάστια της πόλης. Έχει σημαντικές απώλειες, αναγκάστηκε να εισαγάγει εφεδρεία από την 810 Ξεχωριστή Ταξιαρχία Πεζοναυτών», αναφέρει στην τελευταία ενημέρωσή του, ο ουκρανικός στρατός.

πολυκατοικία

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη

Κατά τις ουκρανικές αρχές, κάπου 20.000 κάτοικοι της πόλης μπόρεσαν να φύγουν χθες. Ωστόσο, οχηματοπομπή με εφόδια που προορίζονται για τη Μαριούπολη συνεχίζει να εμποδίζεται, όπως κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μαριούπολη: Εγκλωβισμένοι σε νοσοκομείο της πόλης

Την ίδια ώρα, η αγωνία εντείνεται για την κατάσταση ομηρίας σε νοσοκομείο της Μαριούπολης. Όπως ανέφερε το βράδυ ο αντιδήμαρχος της πόλης, ρωσικές δυνάμεις κρατούν ασθενείς και προσωπικό στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Μαριούπολη: Κρατούν ομήρους ασθενείς και γιατρούς σε νοσοκομείο

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο αντιδήμαρχος Σεργκέι Ορλόφ είπε: «Λάβαμε πληροφορίες πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το μεγαλύτερο νοσοκομείο μας και πως κρατούν τους ασθενείς και τους γιατρούς μας ως ομήρους», ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο βρίσκονται περίπου 400 άτομα.

βομβαρδισμός Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και σταθμό του μετρό στο Κίεβο

Ο περιφερειάρχης, Πάβλο Κιριλένκο, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι σύμφωνα με εργαζόμενο στη δομή «οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε».

Σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη, πρόκειται για το περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας στα δυτικά προάστια της Μαριούπολης, που σχεδόν καταστράφηκε τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το προσωπικό συνέχισε να περιθάλπει ασθενείς στο υπόγειο.

Ουκρανία: Βομβάρδισαν εννιαόροφη πολυκατοικία στο Κίεβο - Δύο νεκροί

Ο Κιριλένκο είπε πως οι Ρώσοι πρακτικά έχουν καταστρέψει τη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αυτό του είπαν ότι 400 άτομα κρατούνται σε υπόγειο χώρο του κτιρίου.

πόλεμος Ουκρανία

Οι καταστροφές στην Ουκρανία είναι ανυπολόγιστες

«Η καταστροφή δεν ήταν αρκετή για τους Ρώσους, τώρα κρατούν ανθρώπους ομήρους», έγραψε ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές από έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο που κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Ο Κιριλένκο είπε ότι το ίδιο νοσοκομείο είχε δεχτεί χτύπημα από τον ρωσικό στρατό την προηγούμενη εβδομάδα.

Γιατί Ο Πούτιν Άνοιξε Τέταρτο Μέτωπο Στην Ουκρανία

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε στο BBC ότι 400 άτομα είναι «όμηροι» στο κτίριο.

Ουκρανία: Απόλυτη καταστροφή στο Χάρκοβο

Οι επιθέσεις συνεχίζονται και στο Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, όπου περισσότερα από 600 κτίρια έχουν καταστραφεί από την αρχή του πολέμου.

Ουκρανία: Στη Μαριούπολη έπεσαν πάνω από 100 βόμβες σε 24 ώρες

«Σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νοσοκομεία, κλινικές καταστράφηκαν. Ο ρωσικός στρατός μας βομβαρδίζει διαρκώς από ξηράς και αέρος», είπε χθες ο δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση. Ο Τερέχοφ σημείωσε, πάντως, ό,τι όποιος θέλει να φύγει από την πόλη έχει ακόμη τη δυνατότητα να το κάνει, είτε οδικώς είτε με τρένο.

Ουκρανία: Αγωνία για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η σημαντική συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους τρεις Ευρωπαίους ηγέτες (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία) στο Κίεβο.

πρόσφυγες

Χιλιάδες Ουκρανοί έχουν ξεριζωθεί και αρκετοί ακόμα μένουν στα καταφύγια

Χθες μάλιστα κατά τη διάρκεια του πέμπτου κύκλου διαπραγματεύσεων φάνηκε μία «χαραμάδα» ελπίδας για συμβιβασμό μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής πλευράς, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται σήμερα.

Συγκινεί Ελληνίδα ομογενής: «Είπα στα παιδιά ότι ερχόμαστε διακοπές»

«Η στάση του Κρεμλίνου έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο σκληρή όσο στο ξεκίνημα του πολέμου. Πλέον υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, ενώ οι τελευταίες συνομιλίες κρίνονται ως “εποικοδομητικές”», ανακοίνωσε το Κίεβο.

Ουκρανία διαπραγματεύσεις: Για πρώτη φορά «υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού»

Από τη μεριά του, ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την εκτίμηση πως το Κίεβο δεν επιδεικνύει σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις και δέσμευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων.

Ζελένσκι: Οι θέσεις στις διαπραγματεύσεις ακούγονται πιο ρεαλιστικές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από πλευράς του, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές.

σημαία Ουκρανία

Ο Ζελένσκι βλέπει μια μικρή χαραμάδα ελπίδας για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος έως ότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου. «Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή».

«Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top