Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιτίθενται από αέρα και θάλασσα στην Οδησσό

«Δεν μπορούμε πια να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός»

Όλα όσα συνέβησαν σήμερα στην Οδησσό και άλλες πόλεις του ουκρανικού Νότου/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (15/3/22)

Ο επόμενος στόχος των Ρώσων φαίνεται πως είναι να καταλάβουν την Οδησσό, καθώς πλέον τη χτυπούν με χερσαίες, εναέριες αλλά και παραθαλάσσιες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Ουκρανός στρατιωτικός περιφερειακός διοικητής Μαξίμ Μαρτσένκο, τα ρωσικά πλοία αλλά και αεροσκάφη, ήδη άνοιξαν πυρ στα παράλια της Οδησσού προς τα δυτικά της πόλης με τουλάχιστον 90 οβίδες.

Ουκρανία διαπραγματεύσεις: Για πρώτη φορά «υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού»

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο είναι το εξής: τα πλοία βομβαρδίζουν την ακτή για να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα, ώστε οι δυνάμεις του ρωσικού μηχανικού και οι ναρκαλιευτές των ρωσικών στρατευμάτων να εκκαθαρίσουν σημαντικό μέρος της ακτής τη νύχτα που έχει νάρκες και κάποια στιγμή άμεσα να γίνει η απόβαση των Ρωσικών στρατευμάτων με ασφάλεια. 

Μαριούπολη: Κρατούν ομήρους ασθενείς και γιατρούς σε νοσοκομείο

Η απόβαση γίνεται πάντα σε ακτές και όχι σε λιμάνια. Παράλληλα, ρωσικές μονάδες αλεξιπτωτιστών που θα μεταφερθούν με ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού και μεταγωγικά αεροσκάφη από την Κριμαία, ετοιμάζονται  να πέσουν στα περίχωρα της πόλης της Οδησσού, για να περικυκλώσουν την πόλη από ξηράς, κόβοντας όλες τις χερσαίες προσβάσεις ανεφοδιασμού.

«Δεν μπορούμε πια να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Μαριούπολη: Βίντεο με ρωσικό τανκ να επιτίθεται σε πεζό

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί ένα βίντεο που δημοσίευσε η ουκρανική πλευρά από τη Μαριούπολη, κατά το οποίο ένα ρωσικό τανκ φαίνεται να ανοίγει πυρ κατά περαστικού.

Σύμφωνα με τα πλάνα του βίντεο που ανάρτησε το πρακτορείο NEXTA το τανκ στοχεύει τον περαστικό, αλλά δεν φαίνεται να ευστοχεί. 

«Ακόμα μια απόδειξη της ρωσικής γενοκτονίας στη Μαριούπολη» σχολιάζει το ουκρανικό πρακτορείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top