Μπριζίτ Μακρόν: Κατέθεσε μήνυση για τα fake news ότι είναι τρανς γυναίκα

Η θεωρία συνωμοσίας επανήλθε στη δημοσιότητα ενόψει εκλογών στη Γαλλία

Η Μπριζίτ Μακρόν κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά δυο γυναικών με την κατηγορία πως διέδωσαν ψευδείς ειδήσεις στο Διαδίκτυο, μετά τις φήμες πως γεννήθηκε άντρας και έχει κάνει αλλαγή φύλου. 

Η Μπριζίτ Μακρόν μαζί με τον σύζυγό της, Εμανουέλ Μακρόν

Την είδηση του τηλεοπτικού σταθμού Μ6 σχετικά με την κατάθεση της μήνυσης επιβεβαίωσε δικαστική πηγή. Η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 15 Ιουνίου ενώπιον του 17ου τμήματος του δικαστηρίου του Παρισιού.

Μπριζίτ Μακρόν: Κάνει μήνυση για fake news που την εμφανίζουν ως άνδρα

Η αστική αγωγή της Μπριζίτ Μακρόν βασίζεται στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν την ιδιωτική ζωή. 

Οι δύο γυναίκες που κλήθηκαν από την Μπριζίτ Μακρόν παρουσιάζονται η μία ως «μέντιουμ» και η άλλη ως «ανεξάρτητη δημοσιογράφος» και ήταν οι κύριες πηγές διάδοσης αυτής της ψευδούς είδησης. Και οι δύο ανήκουν σε ακροδεξιό περιοδικό. 

Η Μπριζίτ, το μυστηριώδες τηλεφώνημα και οι φήμες για τον εραστή του Μακρόν

Οι φήμες που διέδωσαν υποστήριζαν πως η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Jean-Michel Trogneux. Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας είχε ξεκινήσει από το 2010, ωστόσο ήρθε ξανά στο «φως» πριν λίγους μήνες, καθώς η Γαλλία έχει προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022. Ο Μακρόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, αλλά αναμένεται να το ανακοινώσει σύντομα.

Της Μαρίας Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top