Ουκρανία: Έλληνας περιγράφει την καθημερινότητα μια «ανάσα» από την Κριμαία

Δεν εγκαταλείπουμε κανέναν, λένε οι ελληνικές αρχές

Η «ομίχλη» του ψυχολογικού πολέμου εξακολουθεί να σκεπάζει την Ουκρανία. Οι Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στη χώρα, εμφανίζονται κουρασμένοι από το σκωτσέζικο ντους των τελευταίων ημερών. 

Το Star στο Κίεβο: Οι μυστικές υπηρεσίες λένε ότι οι Ρώσοι δεν έφυγαν

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star βρέθηκε για πρώτη φορά δίπλα στην Κριμαία. Ένας Έλληνας, ο Παντελής Αλεξόπουλος, μας δείχνει αποκλειστικές εικόνες από το πώς ζουν οι συμπολίτες του, δίπλα «στο στόμα του λύκου». Πώς συνεχίζουν την καθημερινότητά τους, με γενναιότητα και αισιοδοξία, παρά τα σύννεφα του πολέμου που «πυκνώνουν» πάνω από τα σπίτια τους. 

Η Χερσώνα απέχει 122 χλμ. από την Κριμαία.

Παιδική χαρά στην πόλη Χερσώνα που απέχει  122 χλμ. από την Κριμαία

Όπως περιγράφει, στην πόλη Χερσώνα όλα δείχνουν να λειτουργούν κανονικά. Στην αγορά υπάρχουν όλα τα προϊόντα και ο κόσμος ψωνίζει, όχι βέβαια όπως τις υπόλοιπες ημέρες. 

Η Χερσώνα απέχει 122 χλμ. από την Κριμαία. Ο κύριος Αλεξόπουλος φοβάται ότι αν τα ρωσικά στρατεύματα επιτεθούν, ο πρώτος στόχος θα είναι η πόλη του. Θέλει να πάρει τη γυναίκα του και το παιδί του και να φύγουν, αλλά δεν μπορεί, όπως είπε στο Star.

«Ρωτήσαμε το προξενείο πώς μπορούμε να φύγουμε και μας είπαν με δικά μας μέσα. Αλλά με 400 ευρώ εισόδημα τον μήνα, πώς μπορώ να γυρίσω με τη γυναίκα και το παιδί μου;  Χρειαζόμαστε 1.400 ευρώ» σημείωσε. 

Πρεσβεία και Προξενείο: Η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει κανέναν

Πρεσβεία και Προξενείο απάντησαν μέσω του STAR ότι η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει κανέναν. Ακολουθεί την τακτική που ακολουθούν κι όλες οι χώρες της Ε.Ε., συστήνοντας απλώς στους πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία. 

Αν υπάρξει κλιμάκωση, τότε θα «ενεργοποιηθεί» σχέδιο για τον απεγκλωβισμό τους, με τη συνδρομή μεταγωγικών αεροσκαφών. 

Οι ομογενείς πάντως, δε θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Το σπίτι, η περιουσία, η ζωή τους όλη είναι στην Ουκρανία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top