Διάγγελμα Μπάιντεν: Δεν έχουμε δει να αποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα

«Θέλουμε διπλωματική λύση» δηλώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανική κρίση/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (15/2/22)

Ο Τζο Μπάιντεν προέβη σήμερα σε μια δήλωση, στις 22.30 ώρα Ελλάδας, σχετικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε μια μερική απόσυρση των δυνάμεών της που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μπαλτζώης στο Star: Τα τρία σενάρια εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία

«Υπάρχει ακόμη χώρος για αποκλιμάκωση και για διπλωματία, δεν έχουμε δει να αποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει πιθανή και ότι οι αναφορές πως ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα ουκρανικά σύνορα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις ΗΠΑ.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά σε μία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία παραμένει πολύ πιθανή». 

Προέτρεψε τη Ρωσία να υποχωρήσει από το κατώφλι του πολέμου. «Προς τους πολίτες της Ρωσίας: δεν είμαστε ο εχθρός σας και δεν πιστεύω ότι επιθυμείτε έναν αιματηρό, καταστροφικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας», είπε ο Μπάιντεν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει μία μετωπική αντιπαράθεση με τη Μόσχα, αλλά εάν η Ρωσία επιτεθεί κατά Αμερικανών στην Ουκρανία, «θα απαντήσουμε δυναμικά».

Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και ότι η Ρωσία θα πληρώσει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο οικονομικό τίμημα εάν πραγματοποιήσει μία εισβολή.

Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ρεαλιστικοί τρόποι για να ανταποκριθούν στις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητεί η Μόσχα.

Η διπλωματία θα πρέπει να έχει κάθε ευκαιρία να επιτύχει, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top