Οι 10 πλουσιότεροι του κόσμου διπλασίασαν την περιουσία τους στην πανδημία

Ώθησε παράλληλα περισσότερους ανθρώπους σε συνθήκες φτώχειας

Έλον Μάσκ

Τους πλούσιους πλουσιότερους έκανε η υγειονομική κρίση του Covid-19, ωθώντας παράλληλα περισσότερους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes  είναι οι: Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Μπερνάρ Αρνό και η οικογένειά τους, Μπιλ Γκέιτς, Λάρι Ελισον, Λάρρυ Πέιτζ,  Σεργκέι Μπριν, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Στιβ Μπάλμερ και Γουόρεν Μπάφετ. 

Αθροιστικά η περιουσία τους αυξήθηκε από 700 δισ. δολάρια σε 1,5 τρισ. δολάρια, ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις μεταξύ τους, με την περιουσία του Μασκ να αυξάνεται κατά περισσότερο από 1.000%, ενώ του κ. Γκέιτς αυξήθηκε κατά ένα πιο μέτριο 30%.

Tα χαμηλότερα εισοδήματα για τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου συνέβαλαν στον θάνατο 21.000 ανθρώπων κάθε μέρα, υποστηρίζει η έκθεσή της Oxfam.

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, είκοσι νέοι «δισεκατομμυριούχοι πανδημίας» δημιουργήθηκαν στην Ασία, λόγω της πανδημίας του Covid-19, την ώρα που 140 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την ήπειρο βυθίστηκαν στη φτώχεια, καθώς χάθηκαν θέσεις εργασίας. 

Ο συνολικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο από 803 άτομα τον Μάρτιο του 2020 σε 1.087 τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, όπου ο συλλογικός πλούτος τους αυξήθηκε κατά τα τρία τέταρτα (74%), όπως αναφέρει η έκθεση.

Στην ίδια έκθεση, επίσης, σημειώνεται ότι το πλουσιότερο 1% κατείχε στο σύνολο, περισσότερο πλούτο από το φτωχότερο 90% στην περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top