Απαγόρευσε το γέλιο για 11 ημέρες ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Πένθος στη Βόρεια Κορέα για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραβρέθηκε σε εκδήλωση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο μαυσωλείο όπου βρίσκεται η σορός του ενώ σε όλη τη χώρα έγιναν τελετές μνήμης και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.

Καταρρέει η Βόρεια Κορέα: Κουπόνια αντί χρημάτων και κρέας κύκνων για τροφή

Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες με ανθρώπους να τηρούν αρκετά λεπτά σιγής και να υποκλίνονται μπροστά από πορτρέτα και αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Βόρεια Κορέα

Ωστόσο, αυτά δεν ήταν τα μόνα που θα κάνουν οι πολίτες για να τιμήσουν τον πρώην ηγέτη τους. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως απαγορεύεται το γέλιο και η κατανάλωση αλκοόλ για τις επόμενες 11 μέρες. Επίσης, απαγορεύεται οι πολίτες να  ψωνίσουν ή να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου των συνόρων σε ασιατικό ραδιόφωνο. Ο κάτοικος της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως στο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι που εντοπίστηκαν να έχουν πιει σε περίοδο πένθους, συνελήφθησαν ως «ιδεολογικοί εγκληματίες» και δεν τους ξαναείδε ποτέ κανείς. 

Βόρεια Κορέα: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν τα «βάζει» με τις ΗΠΑ

Ακόμα, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους ή να κάνουν μία κηδεία. Ξένα μέσα αναφέρουν πως τα ίδια μέτρα επιβλήθηκαν και λίγες μέρες πριν την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονκ Ιλ, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια «κατάλληλη διάθεση» για την περίοδο του πένθους.

Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο δεύτερος της δυναστείας της οικογένειας Κιμ, κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα για 17 χρόνια μέχρι τον θάνατό του στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Εκείνη την περίοδο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν την είδηση παρά μόνο δύο ημέρες αργότερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top