Μπάιντεν - Πούτιν: Βαριές κυρώσεις αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Ολοκληρώθηκε η βιντεοκλήση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Ρώσο ομόλογό του

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η βιντεοκλήση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αμερικανοί αναλυτές δήλωσαν πως αυτή ήταν ίσως η πιο σημαντική βιντεοκλήση του Αμερικανού Προέδρου σε όλη τη θυτεία του. Το μήνυμα της Ουάσιγκτον προς την Μόσχα είναι σαφές: να μην τολμήσει να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλιώς θα υποστεί βαριές κυρώσεις.

Πούτιν: «Κόκκινη γραμμή» η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη, οι οικονομικές κυρώσεις είναι στο τραπέζι, ενώ οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Ο Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση ρωσικής εισβολής θα ζητήσει από τη Γερμανία να μπλοκάρει τον αγωγό «Northstream 2». 

ΕΕ: «Απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες των ανθρώπων»

Σε κάθε περίπτωση ο Αμερικανός Πρόεδρος με αυτή τη βιντεοκληση εκπροσώπησε ολόκληρη τη Δύση για την αποφυγή σύρραξης στην Ουκρανία και γι’ αυτό θα ενημερώσει αργότερα σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα της επαφής τοΟΛυ με τον Ρώσο Πρόεδρο. 

Παράλληλα με τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, στα σύνορα Ουκρανίας έχουμε αψιμαχίες μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και Ρώσων αυτονομιστών.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top