ΗΠΑ: Ενδιαφέρον Μπάιντεν για την υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διανυκτερεύει σε Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον

Ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (2/6/21)

Αμέσως πριν την αναχώρηση για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης για τις ΗΠΑ και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξη του. 

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί, και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington Uninversity για ιατρική παρακολούθηση. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στην Washington, Δημήτρη Σουλτογιάννη, μετά από σύσταση των θεραπόντων ιατρών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο το μεσημέρι. 

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη εκδήλωσε ο πρόεδρος Τζό Μπἀιντεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο προσωπικός γιατρός του Τζo Μπάιντεν επικοινώνησε από τον Λευκό Οίκο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και προσφέροντας εάν χρειαστεί τις υπηρεσίες του. 

Σύμφωνα με την Ιερά αρχιεπισκοπή Αμερικής η συνάντηση με τον Μπάιντεν παραμένει αύριο προγραμματισμένη (βράδυ Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top