Λίβανος: Μεγάλη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Εκκενώνεται η περιοχή

Νέα καταστροφή μετά το ολικό μπλακ άουτ

Βίντεο από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στον Λίβανο/ AP

Φωτιά ξέσπασε σήμερα, Δευτέρα, σε δεξαμενή βενζίνης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι του νότιου Λίβανου.

Φωτιά Λίβανος/ AP

Πυκνός καπνός έχει υψωθεί από το σημείο με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αφαλείας της χώρας, ο στρατός του Λιβάνου προσπαθεί να προστατεύσει τις γειτονικές δεξαμενές με σκοπό να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και εκκενώνει την περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη. 

Λίβανος: Η οργή παραμένει ένα χρόνο μετά την φονική έκρηξη στο λιμάνι

Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μακριά από τις εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι, που βρίσκονται στις ακτές της Μεσογείου και όπου στεγάζεται ένα από τα βασικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου.

Φωτιά Λίβανος/ AP

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελλείψεις σε καύσιμα εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης ανάγκασαν στα δύο βασικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, ένα στο Ζαχράνι και ένα στη Ντέιρ Άμαρ, να κλείσουν το Σάββατο προκαλώντας μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε την Κυριακή αφού ο στρατός του Λιβάνου διένειμε στους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 6.000 χιλιόλιτρα βενζίνης.

Φωτιά Λίβανος/ AP

Οι κάτοικοι της χώρας έχουν αναγκαστεί να βασίζονται σε γεννήτριες για να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ο Λίβανος βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χαρακτηρίσει μια από τις βαθύτερες υφέσεις της σύγχρονης ιστορίας.

Το 75% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια, ενώ το νόμισμα της χώρας έχει χάσει το 90% της αξάις του μέσα σε δύο χρόνια. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top