Αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας: Οι πρώτες αντιδράσεις των τουρκικών ΜΜΕ

«Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία» γράφει η TAKVIM

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας

«Μουδιασμένη» παρακολουθεί η Τουρκία τις εξελίξεις, μετά την αγορά από την πλευρά της Ελλάδας τριών γαλλικών φρεγατών και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας, που αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή είναι η συμφωνία Στρατηγικής Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας

Στα τουρκικά ΜΜΕ πρωτοστατεί η είδηση, με άλλα να αντιμετωπίζουν την εξέλιξη με ειρωνεία και άλλα προβάλλοντας τη δύναμη της Τουρκίας που δήθεν οδήγησε σε αυτή τη συμφωνία. 

«Κοινή στρατιωτική δράση Γαλλίας και Ελλάδας, Παρίσι και Αθήνα προχώρησαν στη συμφωνία αυτή, επειδή δεν ένιωθαν καλά με τη νόμιμη παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο» γράφει ενδεικτικά η τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ.

Γαλλικά ΜΜΕ για φρεγάτες: «Ευχάριστα νέα» για τη γαλλική βιομηχανία

«Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία» γράφει η TAKVIM, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν.

«Υπογράφηκε αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Προβλέπεται αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα» σημειώνει η GUNDEM.

«Η Ελλάδα που έρχεται το τελευταίο διάστημα σ’ αντιπαράθεση με την Τουρκία, αγόρασε φρεγάτες από τη Γαλλία» αναφέρει η Yeni Çağ.

«Αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» είναι ο τίτλος της Yeni Safak, η οποία περιλαμβάνει τη δήλωση Μακρόν ότι «η Γαλλία πολέμησε στο παρελθόν για την ελληνική ανεξαρτησία και θα συνεχίσει να το πράττει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top