Τεστ αίματος εντοπίζει 50 είδη καρκίνου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων

Η Βρετανία έχει ήδη ξεκινήσει τη μεγαλύτερη δοκιμή παγκοσμίως

Επανάσταση στην επιστήμη φέρνει ένα νέο τεστ αίματος, το οποίο εντοπίζει 50 είδη καρκίνου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας έχει ήδη ξεκινήσει τη μεγαλύτερη δοκιμή παγκοσμίως.

«To Galleri test αποτελεί μία μεγάλη προοπτική τυχαιοποιημένη μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία με 140.000 ανθρώπους που με μία απλή εξέταση αίματος θα αναζητούνται εξωκυττάρια θραύσματα καρκινικού dna στη κυκλοφορία του αίματός τους» εξήγησε ο επιμελητής χειρουργικής ογκολογίας στον Άγιo Σάββα, Άρης Πλαστήρας, μιλώντας στη Μαρία Τσιλινίκου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στη μάχη κατά του καρκίνου. Πλέον, όλοι θα μπορούν σε  ένα απλό check up ρουτίνας να δίνουν λίγο επιπλέον αίμα και να μαθαίνουν εγκαίρως αν πρόκειται να νοσήσουν.

Η μεγάλη πρόοδος για τους Βρετανούς επιστήμονες είναι πως το τεστ Galleri ανιχνεύει είδη καρκίνου σε αρχικό στάδιο σε σημεία όπως στο κεφάλι, το έντερο, τον πνεύμονα και το πάγκρεας.

«Έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες να τον αντιμετωπίσουμε και μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους την καλύτερη δυνατή πιθανότητα απόλυτης ανάρρωσης, όπως και της καλύτερης θεραπείας» είπε η διευθύνουσα σύμβουλος Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας, Αμάντα Πρίτσαρντ. 

Στις ΗΠΑ συστήνεται στους άνω των 50 ετών ενώ στην  Αγγλία σε πολίτες 50-77 ετών.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top