Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19: «Ναι» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έπεται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Aπό την 1η Ιουλίου σε εφαρμογή του ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid-19- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star στις 21/5/21

Υπερψηφίστηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid-19 από την ολομέλεια του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου και έπεται έγκριση από το Συμβούλιο.

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου

Με 546 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 51 αποχές, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο υιοθέτησε τη συμβιβαστική πρόταση επί του κανονισμού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid-19.

Οι χώρες που μπορούμε να ταξιδέψουμε με το ψηφιακό πιστοποιητικό από 1/6

Υπολείπεται πλέον η υιοθέτηση της ίδιας πρότασης και από τα κράτη- μέλη στο Συμβούλιο, ώστε ο κανονισμός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021. Η ψηφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιου πραγματοποιήθηκε χθες με ψηφιακή μορφή και το αποτέλεσμά της ανακοινώθηκε σήμερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, από τον Πρόεδρο Σασσόλι.

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς το εκδίδουμε

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δίνει τη δυνατότητα από την 1η Ιουλίου, σε όποιον είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει νοσήσει και αναρρώσει ή έχει αρνητικό test, να μπορεί να ταξιδεύει χωρίς χρονοβόρους ελέγχους στα αεροδρόμια ή καραντίνες. 

Στο eudcc.gov.gr μπορεί να αποκτήσει ο πολίτης το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

Στο eudcc.gov.gr μπορεί να αποκτήσει ο πολίτης το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

«Πράσινο» πιστοποιητικό: Από το Gov.gr θα το τυπώνει o πολίτης 

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το νέο σύστημα ανά πάσα στιγμή, ενώ έχει γίνει επιτυχής ψηφιακή δοκιμή.  Ο πολίτης πρέπει μόνο να μπει στο eudcc.gov.gr για να κατεβάσει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, είτε κατεβάζοντάς το στο κινητό του είτε εκτυπώνοντάς το.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top