Μπλακ άουτ στο διαδίκτυο: «Έπεσαν» μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες

Εκτός λειτουργίας τα sites της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου

διαδίκτυο

Διαδικτυακό μπλακ άουτ επικράτησε πριν από λίγο, με αποτέλεσμα ιστοσελίδες μεγάλων μέσων ενημέρωσης, όπως και κυβερνητικοί ιστότοποι σε όλον τον κόσμο να τεθούν εκτός λειτουργίας γύρω στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε «Error 503 Service Unavailable» περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη. 
 

CNN εκτός λειτουργίας

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του CNN. 

Financial Times μπλακ άουτ

Εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα των Financial Times.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός του.

Ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες είναι εκ νέου προσβάσιμες έπειτα από νέες προσπάθειες σύνδεσης.

Ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, αν και σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα. 

Και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του  να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. 

Γιατί «έπεσαν» τόσοι ιστότοποι παγκοσμίως

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το μπλακ άουτ φαίνεται ότι συνδέεται με μια βλάβη που συνδέεται με την αμερικανική εταιρεία «cloud computing Fastly», που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο παρόχους περιεχομένου βασισμένου στο cloud.

Ο ιστότοπος της Fastly ανέφερε πως οι περισσότερες από τις περιοχές που καλύπτει είχαν «υποβαθμισμένη απόδοση».

Μηνύματα για σφάλμα σε αρκετούς από τους ιστότοπους παρέπεμπαν σε προβλήματα της Fastly.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top