Ελβετία: Πάρκο στη Λωζάνη πήρε το όνομα «Ιωάννης Καποδίστριας»

Υπάρχει και προτομή του εντός του πάρκου «Ouchy»

Kώστας Μπακογιάννης

Το όνομα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια, δόθηκε σε τμήμα κεντρικού πάρκου της Λωζάνης, όπου βρίσκεται και η προτομή του. Μάλιστα, το Σάββατο 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε τελετή, στην οποία προσκεκλημένος ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.  

Κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, ημερομηνία γεννήσεως του Ιωάννη Καποδίστρια, πραγματοποιείται τελετή κατάθεσης στεφάνων στην προτομή του εντός του πάρκου «Ouchy». Φέτος, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Λωζάνης σε συνεργασία με ελληνικούς και φιλελληνικούς συλλόγους και με την υποστήριξη της ελληνικής Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου Γενεύης, αποφάσισε να προχωρήσει σε ονοματοδοσία του χώρου σε «allée Kapodistria»

Ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ομιλία του στην τελετή ονοματοδοσίας στη Λωζάνη

Ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ομιλία του στην τελετή ονοματοδοσίας στη Λωζάνη

Η τελετή αποτελεί μέρος των ευρύτερων εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια που θα πραγματοποιηθούν στην ελβετική πόλη έως τις 19 Ιουνίου (εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ). 

Στιγμιότυπο από την τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου στη Λωζάνη

Στιγμιότυπο από την τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου στη Λωζάνη

Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ονοματοδοσίας, αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, που με τη λαμπρότητα της σκέψης του και την καθαρότητα των πράξεών του συνέβαλε αποφασιστικά στην εξελικτική πορεία της χώρας μας. Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λωζάνης Grégoire Junod, της Πρέσβειρας της Ελλάδας Αικατερίνης Ξαγοράρη και της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top