Μπουρλά: Τρίτη δόση του εμβολίου μετά από 8 μήνες και κάθε χρόνο επανάληψη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Για την πορεία της πανδημίας και το εμβόλιο των Pfizer/BionTech για τον κορωνοϊό μίλησε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Eμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε η χορήγησή του σε εφήβους 12 -15 ετών στις ΗΠΑ

Ο κ. Μπουρλά, αναφέρθηκε αρχικά στο φλέγον ζήτημα των ημερών που είναι η άρση της πατέντας των εμβολίων. Όπως είπε, δεν πιστεύει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση απελευθέρωσης θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών.

Πατέντα εμβολίων: Ποιες χώρες τάσσονται υπέρ της άρσης - Κατά η Γερμανία

Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια 

Επεσήμανε, δε, ότι η Pfizer ήδη παρέχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που τα αγοράζουν.

Pfizer /  Άλμπερτ Μπουρλά

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. ap images

Pfizer: Πόσο διαρκεί η ανοσία - Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Ως προς το πόσο διαρκεί η ανοσία, ο πρόεδρος της Pfizer είπε ότι το εμβόλιο της εταιρίας καλύπτει τουλάχιστον έξι μήνες και πρόσθεσε ότι πιθανόν να χρειαστεί μία τρίτη δόση στους 8-12 μήνες, ενώ προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει ετήσιος επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός μετά την Τρίτη δόση.

Εμβολιασμός: Το ποσοστό ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεταλλάξεις του ιού, ο κ. Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι στις μέχρι σήμερα γνωστές μεταλλάξεις το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό.

Τέλος, αναφορικά με την παραγωγή των εμβολίων και τις δόσεις προς παράδοση, ο πρόεδρος της Pfizer τόνισε ότι οι εταιρίες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται, ενώ στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top