Κορωνοϊός: «Σαρώνει» την Ινδία – Ξεβράζονται πτώματα στον ποταμό Γάγγη

4.120 νεκροί και 362.727 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τα νοσοκομεία της Ινδίας έχουν καταρρεύσει και οι ασθενείς έχουν πρόχειρες φυάλες οξυγόνου σε ασθενοφόρα και αυτοκίνητα/ APvideos

«Θερίζει» ο κορωνοϊός την Ινδία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει χθες τους 4.120 σε ένα 24ωρο και σύνολο 258.317 θυμάτων. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε μία μέρα έφτασαν τα 362.727, ενώ συνολικά οι μολύνσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα είναι 23,7 εκατομμύρια!

Ινδία: Συνεχίζεται η εβδομάδα των Παθών - 400.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν στην τοποθέτηση διχτυού στον ποταμό Γάγγη μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων φερόμενων θυμάτων της Covid-19.

Ινδία: Στο έλεος του κορωνοϊού η χώρα – Εκατόμβες νεκρών από την πανδημία

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στην Ινδία ξεπέρασε το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου, αλλά πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από την ώρα που η επιδημία εξαπλώθηκε πέραν των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές ζώνες της Ινδίας, όπου σπανίζουν τα νοσοκομεία και δεν τηρούνται σωστά τα μητρώα.

Δεκάδες πτώματα στον ποταμό Γάγγη

Ο εντοπισμός 71 πτωμάτων στο κρατίδιο Μπιχάρ αναζωπύρωσε τους φόβους ότι ο κορωνοϊός μαστίζει ήδη την τεράστια αγροτική ενδοχώρα της Ινδίας, στην οποία ζουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της.

Ο υπουργός Υδάτινων Πόρων του κρατιδίου Μπιχάρ, στην βορειοανατολική Ινδία, Σαντζάι Κούμαρ ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι «δίχτυ τοποθετήθηκε» στον ποταμό στο ύψος των συνόρων με το κρατίδιο Ούταρ Πραντές όπου ενισχύθηκαν και οι περιπολίες.

Aποτεφρωτήριο στην Ινδία με θύματα της Covid- 19- φωτογραφία ΑΡ

Aποτεφρωτήριο στην Ινδία με θύματα της Covid- 19- φωτογραφία ΑΡ

Η κυβέρνηση του κρατιδίου «επιλήφθηκε της τραγικής υπόθεσης των πτωμάτων που επέπλεαν» στα νερά του Γάγγη, πρόσθεσε ο Σαντζάι Κούμαρ, εκφράζοντας τη «λύπη του για την τραγωδία και τη ζημιά που προκλήθηκε στον ποταμό Γάγγη». Ο υπουργός σημείωσε ότι νεκροψίες που έγιναν έδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πριν από 4 με 5 μέρες.

Σύμφωνα με κατοίκους που ρωτήθηκαν από το AFP, τα πτώματα μπορεί να εγκαταλείφθηκαν στον ποταμό, που είναι ιερός για τους ινδουιστές, από συγγενείς, οι οποίοι δε θα διέθεταν τα μέσα για να αγοράσουν ξύλα για την αποτέφρωσή τους ή αναγκάστηκαν να το κάνουν λόγω της έλλειψης χώρου στα αποτεφρωτήρια που έχουν γεμίσει από θύματα της πανδημίας.

Aποτεφρωτήριο στην Ινδία με θύματα της Covid- 19- φωτογραφία ΑΡ

Aποτεφρωτήριο στην Ινδία με θύματα της Covid- 19- φωτογραφία ΑΡ

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, 25 πτώματα βρέθηκαν επίσης στην περιοχή Γκαχμάρ, στο Ούταρ Πραντές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top