Οχάιο: Λοταρία με έπαθλο 1 εκατ. δολαρίων για κάθε εμβολιασμένο πολίτη!

Θα γίνεται κάθε Τετάρτη για 5 εβδομάδες- Η ιδέα του κυβερνήτη της Πολιτείας

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε παιδιά από 12 ετών και πάνω, στις ΗΠΑ- Videohub AP

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να πείσουν οι πολιτικοί ηγέτες στις ΗΠΑ τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ Ντεγουάιν, ήταν ακόμη πιο ευρηματικός, καθώς αποφάσισε να πλειοδοτήσει, προσφέροντας σε όσους εμβολιαστούν την ευκαιρία να κερδίσουν... 1 εκατομμύριο δολάρια!

ΗΠΑ: Υποχρεωτικό το εμβόλιο σε φοιτητές για επιστροφή στα πανεπιστήμια

Ο Ντεγουάιν διευκρίνισε ότι το έπαθλο αυτό θα δικαιούνται οι ενήλικοι κάτοικοι της πολιτείας που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και ότι θα δίνεται με κλήρωση. Τα χρήματα θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

O κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ Ντεγουάιν- φωτογραφία ΑΡ

O κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ Ντεγουάιν- φωτογραφία ΑΡ

«Ξέρω πως ορισμένοι μπορεί να πουν ‘Ντεγουάιν, πάει, τρελάθηκες! Αυτή η ιδέα σου να μοιράσεις ένα εκατομμύριο δολάρια είναι τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος"», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω Twitter. «Όμως στην πραγματικότητα, αληθινή σπατάλη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, όταν έχουμε διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για οποιονδήποτε τις θέλει, είναι να χάνεται ακόμα και μία ζωή εξαιτίας της Covid-19», συμπλήρωσε.

Στη λοταρία στο Οχάιο, ο πρώτος νικητής θα ανακοινωθεί την 26η Μαΐου, ενώ κατόπιν το εκατομμύριο θα παίρνει ένας τυχερός «κάθε Τετάρτη για πέντε εβδομάδες», διευκρίνισε ο Ντεγουάιν. Σε παράλληλη λοταρία, αλλά για τους κατοίκους της πολιτείας ηλικίας κάτω των 17 ετών, θα κληρώνεται τετραετής υποτροφία στο πανεπιστήμιο της πολιτείας, έπαθλο όχι ακριβώς ευκαταφρόνητο σε μια χώρα όπου η ανώτατη εκπαίδευση κοστίζει πολύ ακριβά.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στις ΗΠΑ

Το 58,7% των ενήλικων Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εγκεκριμένου εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 117 εκατ. πολίτες, ή το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού, έχει ανοσοποιηθεί πλήρως μέχρι εδώ. Όμως η εκστρατεία επιβραδύνεται τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που ωθεί αμερικανούς πολιτικούς γίνονται όλο και πιο ευρηματικοί στην προσπάθεια να πείσουν τους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν.

Παιδιά με μάσκες σε εμπορικό κέντρο- φωτογραφία ΑΡ

Παιδιά με μάσκες σε εμπορικό κέντρο- φωτογραφία ΑΡ

Πολλές πολιτείες αναμένεται να αρχίσουν να ανοσοποιούν παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών μέσα στην εβδομάδα με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) ενέκριναν την επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του για αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Eμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε η χορήγησή του σε εφήβους 12 -15 ετών στις ΗΠΑ

Τα «επιδόματα» για όσους εμβολιάζονται 

Στις αρχές Μαΐου, οι αρχές στο Μέριλαντ ανακοίνωσαν πως οι δημόσιοι λειτουργοί της πολιτείας που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν επίδομα 100 δολαρίων. Στη Δυτική Βιρτζίνια, ισόποσο επίδομα προσφέρεται σε κατοίκους 16-35 ετών που εμβολιάζονται – πρόκειται για την ηλικιακή κατηγορία που διστάζει περισσότερο.

Νιού Τζέρζι και Κονέτικατ ανακοίνωσαν συμφωνίες για να προσφέρονται σε όσους εμβολιάζονται δωρεάν ντόνατς, μπίρες κι άλλα αλκοολούχα ποτά. Ενώ την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανήγγειλε πως θα μοιράζονται δωρεάν εισιτήρια για αγώνες των ομάδων μπέιζμπολ Mets και Yankees σε όλους εμβολιάζονται στα κέντρα που βρίσκονται στα γήπεδά τους πριν από τους αγώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top