Μπιλ Γκέιτς: Διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου

Η αμύθητη περιουσία που θα πρέπει να μοιράσει με τη σύζυγό του

Σαν βόμβα έπεσε στο διεθνές τζετ σετ η είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος, γκουρού της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγος του παίρνουν διαζύγιο. Ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδησεων (05/5)

Μετά από 27 χρόνια γάμου και τρία παιδιά ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates και η σύζυγός του, Μελίντα, ανακοίνωσαν μέσω Twitter την απόφασή τους να πάρουν διαζύγιο. Στη λιτή τους ανακοίνωση δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το τί οδήγησε στο ναυάγιο του γάμου τους, επεσήμαναν ωστόσο πως δεν μπορούσαν πλέον να αναπτυχθούν ως ζευγάρι. 

Πλέον θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, αφού πρώτα χωρίσουν την αμύθητη περιουσία τους, αποστολή που δε θα είναι καθόλου εύκολη. 

 

 

«Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πάνω στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας. Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που δρα σε όλον τον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και να εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα, όμως δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Χρειαζόμαστε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», ανέφερε η ανακοίνωση του πρώην πλέον ζευγαριού. 

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Μετά από αυτό, η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, Τζένιφερ, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας πως «ήταν μια δύσκολη περίοδος για την οικογένεια» και ζητώντας σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους. 

Τα αδέλφια της, ο 21χρονος Ρόρι και η 18χρονη Φίμπι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση για τον χωρισμό των γονιών τους.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Η γνωριμία τους 

Ο ιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του γνωρίστηκαν το 1987 σε ένα δείπνο για τους υπαλλήλους της εταιρείας. 

 

 

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε ήδη ανακηρυχθεί ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 31 ετών. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να εκδηλώσει τα αισθήματά του στη Μελίντα. Μάλιστα για να της κάνει πρόταση γάμου είχε γράψει σε έναν μαυροπίνακα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου και κατόπιν της ζήτησε να τον παντρευτεί. Ο γάμος έγινε την Πρωτοχρονιά του 1994 στη Χαβάη και όπως ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς είχε πει για τον ίδιο ήταν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. 

130 δισ. δολάρια η κοινή περιουσία του ζευγαριού

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο σύμφωνο κι έτσι θα πρέπει να μοιράσουν από κοινού την περιουσία τους που αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια. 

 

 

Περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ιδιωτικά τζετ, έργα τέχνης και ακριβά αυτοκίνητα. Ανάμεσα στα περιουσιακά τους στοιχεία ξεχωρίζει η ιδιωτική συλλογή τέχνης που περιλαμβάνει το Da Vinci Condex, αξίας 30 εκατ. δολαρίων,  αλλά και μια σπάνια Porsche, αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η οικογένεια διαθέτει πολυτελείς κατοικία στην Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Γουαϊόμινγκ. Επίσης ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει 242.000 στρέμματα γεωργικής γης σε 18 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. 

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς στη Γαλλία

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκείτς παντρεύτηκαν το 1994 κι απέκτησαν τρία παιδιά

Σύμφωνα με την Daily Mail, το διάσημο ζευγάρι είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό το μοίρασμα των περιουσιακών του στοιχείων, πριν την ανακοίνωση του διαζυγίου της, καθώς μπορεί να μην είχαν υπογράψει προγαμιαίο σύμφωνο, αλλά είχαν υπογράψει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κάποιο συμφωνητικό χωρισμού.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς συνδιοικούν το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «Bill and Melinda Gates Foundation», που διαθέτει πάνω από 51 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Είναι δε ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φιλανθρωπικός οργανισμός των τελευταίων 20 χρόνων. 

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς με την κόρη τους

Η περιουσία που θα πρέπει να μοιράσουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια

Ο Bill Gates που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, παραιτήθηκε από το συμβούλιο της εταιρείας πέρσι και έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε φιλανθρωπίες. 

Είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, πίσω από τους Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ και Μπερνάρ Αρνό. 

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου

Το διαζύγιο των Γκέιτς έρχεται δύο χρόνια μετά τον πολύκροτο χωρισμό του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, από την τότε σύζυγό του, Μακένζι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top