Οχάιο: Νεκρή 16χρονη μαύρη από αστυνομικά πυρά

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας πριν την καταδίκη για τη δολοφονία Φλόιντ

Μια 16χρονη Αφροαμερικανή έπεσε νεκρή χθες, Τρίτη, από αστυνομικά πυρά στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο, λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελία ότι μια ύποπτη ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αποπειράθηκε να τραυματίσει περαστικούς και έσπευσε στο σημείο για να επέμβει. 

Μέλη της οικογένειας ανέφεραν πως το κορίτσι ονομαζόταν Μακάια Μπράιαντ και ήταν μόλις 16 ετών. 

Μια γυναίκα που εμφανίστηκε ως θεία του θύματος είπε στην εφημερίδα The Columbus Dispatch πως η νεαρή ζούσε σε κέντρο υποδοχής ανηλίκων και ενεπλάκη σε διένεξη με κάποιο άλλο πρόσωπο στο κέντρο αυτό.

Αστυνομία στο σημείο της δολοφονίας της 16χρονης στο Οχάιο

Επέμεινε πως το κορίτσι είχε ήδη πετάξει στο έδαφος το μαχαίρι που κρατούσε, πριν την πυροβολήσει επανειλημμένα αστυνομικός, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε σπίτι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, μερικά λεπτά προτού το σώμα των ενόρκων καταδικάσει τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, τον Μάιο του 2020.

διαδηλωτές για τη δολοφονία της 16χρονης στο Οχάιο

Ο δήμαρχος του Κολόμπους, Άντριου Γκίνθερ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας μέσω Twitter πως «μια νεαρή γυναίκα έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της».

Οι αστυνομικοί που επενέβησαν φόραγαν κάμερες, οι οποίες λειτουργούσαν. «Το Γραφείο Έρευνας για Ποινικές Υποθέσεις του Οχάιο (Ohio Bureau of Criminal Investigation, BCI) έχει αναλάβει την υπόθεση», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Διαδηλώσεις κατά της δολοφονίας της 16χρονης στο Οχάιο

«Θα μοιραστούμε όσες πληροφορίες μπορούμε αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες», υποσχέθηκε μέσω Twitter. «Ζητώ από τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να επιτρέψουν στο BCI να ερευνήσει το γεγονός».

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε η 16χρονη. Η γενική αστυνομική διεύθυνση του Κολόμπους δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top