Γαλλία: Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού ο εκατομμυριούχος Μπερνάρ Ταπί

Ποιος είναι ο μεγιστάνας που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Μπερνάρ Ταπί για οικονομικό σκάνδαλο. Βίντεο αρχείου Reuters (2013)

Θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας έπεσε ο γνωστός Γάλλος εκατομμυριούχος και επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί και η σύζυγός του το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι τους στο Παρίσι.

Τέσσερις άνδρες ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο πολυτελές σπίτι τους στο Κομπ Λα Βιλ, τους έδεσαν με καλώδια και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Μπερνάρ Ταπί

Ο Μπερνάρ Ταπί δέχθηκε χτυπήματα με γκλομπ στο πρόσωπο. Twitter

Μπερνάρ Ταπί ληστεία

Και η σύζυγός του χτυπήθηκε στο πρόσωπο μετά την επίθεση και ληστεία στο σπίτι τους. Twitter

Ο 78χρονος επιχειρηματίας που πάσχει από καρκίνο στο στομάχι και τον οισοφάγο δέχθηκε χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Η γυναίκα κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της και πήγε σε ένα γειτονικό σπίτι απ’ όπου ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι δυο τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο δε νοσηλεύτηκαν.

Οι δράστες έκλεψαν τα κοσμήματα που είχε το ζευγάρι στο σπίτι του και τράπηκαν σε φυγή.

Ποιος είναι ο Μπερνάρντ Ταπί

Ο Μπερνάρ Ταπί διετέλεσε υπουργός αστικών υποθέσεων στη Γαλλία την περίοδο 1992-93, είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Olympique de Marseille και αρκετών γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ενώ διαθέτει και πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μεγάλης εταιρίας αθλητικών ειδών.

Υπήρξε ηθοποιός, τραγουδιστής και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησε τη δικαιοσύνη:

  • Τη δεκαετία του ’90 φυλακίστηκε για πέντε μήνες κατηγορούμενος για διαφθορά, φορολογική απάτη και κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων.
  • Το 1993 η Olympique de Marseille βρισκόταν υπό την ιδιοκτησία του κέρδισε το γαλλικό πρωτάθλημα, όμως κατηγορήθηκε για «στημένο» αγώνα με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί ο τίτλος και να οδηγηθεί σε υποβιβασμό.
  • Το 2017 καταδικάσθηκε τελεσίδικα να επιστρέψει 404 εκατ. ευρώ που του είχαν δοθεί, στο πλαίσιο του σκανδάλου με την τράπεζα Credit lyonnais σχετικά με την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών, στο οποίο έχει εμπλακεί μέχρι και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top