Καπιτώλιο: Νεκροί ένας αστυνομικός κι ο οδηγός που έριξε όχημα σε πύλη

Απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι προτού τον πυροβολήσουν

Μακρινές εικόνες από το σημείο του επικίνδυνου περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Καπιτώλιο- πηγή APvideohub

Νεκροί είναι ένας αστυνομικός κι ο οδηγός που έριξε το όχημά του σε οδόφραγμα πύλης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Οι αστυνομικές αρχές του Καπιτωλίου ανέφεραν ότι δύο αστυνομικοί παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στη βόρεια είσοδο του Καπιτωλίου κι ο ένας είναι νεκρός.  Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Ο δράστης δε φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν μάλλον δε σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια. Η αστυνομία ανέφερε ότι δε γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του, ούτε έδωσε στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, αφού ούτως ή άλλως μετά την επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας- φωτογραφία ΑΡ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, αφού ούτως ή άλλως μετά την επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας- φωτογραφία ΑΡ

Ο ύποπτος μπήκε από το βόρειο οδόφραγμα και έριξε το όχημά του πάνω στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του. Οι αστυνομικοί όπως και ο ύποπτος διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. 

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου. Δε φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή για την ασφάλεια, τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας

Αρχικά είχε γίνει λόγος για περιστατικό πυροβολισμών στο Καπιτώλιο. Η αρχική ενημέρωση από την αστυνομία ήταν ότι ένας ύποπτος συνελήφθη, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πως και οι τρεις διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Δημοσιογράφος της Washington Post  ωστόσο, είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter ότι ο ύποπτος βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι, προτού τον πυροβολήσει κάποιος άλλος αστυνομικός.  Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εξάλλου από την αρχή ότι τη στιγμή της σύλληψης του υπόπτου ακούστηκαν πυρά.

To όχημα που έριξε ύποπτος πάνω στο οδόφραγμα πύλης - φωτογραφία ΑΡ

To όχημα που έριξε ύποπτος πάνω στο οδόφραγμα πύλης - φωτογραφία ΑΡ

Το κτίριο, όπου στεγάζεται το αμερικανικό Κογκρέσο, αποκλείστηκε αμέσως για λόγους ασφαλείας. Το συμβάν σημειώθηκε κοντά σε ένα φυλάκιο ασφαλείας, στην πλευρά όπου βρίσκεται η Γερουσία. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο. Επίσης, δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από πάνω πετούσε και ελικόπτερο.

ΗΠΑ: Εντολή να φέρει οπλισμό έλαβε η Εθνοφρουρά μετά το χάος στο Καπιτώλιο

Βουλευτές και γερουσιαστές είναι σε διακοπές, λόγω του καθολικού Πάσχα, όμως ορισμένα μέλη των επιτελείων τους, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον χώρο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Από τις εικόνες φαίνεται ότι η πρόσκρουση ήταν ισχυρή, σε σημείο να ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος- φωτογραφία ΑΡ

Από τις εικόνες φαίνεται ότι η πρόσκρουση ήταν ισχυρή, σε σημείο να ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος- φωτογραφία ΑΡ

Στην περιοχή του Καπιτωλίου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση, στις 6 Ιανουαρίου, από διαδηλωτές, υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσφατα, αφαιρέθηκαν ορισμένα προστατευτικά φράγματα και η περίμετρος ασφαλείας περιορίστηκε γύρω από την έδρα του Κογκρέσου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top