ΕΕ: Πίεση για χαλάρωση των κανόνων εισόδου των ταξιδιωτών από τρίτες χώρες

Κράτη μέλη όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία χρειάζονται τον τουρισμό

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Ομάδα κρατών της ΕΕ που θεωρούν τον τουρισμό ως σημαντική βιομηχανία πιέζουν για χαλάρωση των κανόνων για την είσοδο ταξιδιωτών από τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με διπλωμάτες που μίλησαν τις προηγούμενες ώρες στο Bloomberg.

Τα εν λόγω κράτη θέλουν να υιοθετήσουν ένα πιο στοχοθετημένο καθεστώς σε σχέση με το σημερινό (πλήρης απαγόρευση και λίστα χωρών που εξαιρούνται) για να βοηθήσουν στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης, ανέφεραν διπλωμάτες με γνώση των συζητήσεων στο Bloomberg.

ΕΟΚΕ: «Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση στερείται αλληλεγγύης»

Τα κράτη ζητούν επί της ουσίας ελεύθερη είσοδο σε όσους έχουν αρνητικό τεστ, έχουν ανοσία ή έχουν εμβολιαστεί, με ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που θα προτείνει η Κομισιόν για τα ταξίδια στο εσωτερικό της ΕΕ. Το ζήτημα θα τεθεί συζητηθεί μάλιτα στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Κορωνοϊός: Οι υγειονομικοί είναι πιο πιθανό να μολυνθούν στο σπίτι τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ άρχισε να χαλαρώνει την απαγόρευση απαγόρευσης ταξιδιών από τον υπόλοιπο κόσμο τον περασμένο Ιούλιο, καταρτίζοντας ένα κατάλογο χωρών με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από όπου θα επιτρέπονταν οι άνθρωποι. Αλλά αυτή η λίστα, η οποία δεν περιλαμβάνει τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει συρρικνωθεί σταθερά και τώρα ανέρχεται σε μόλις επτά έθνη.

Τζο Μπάιντεν: Στόχος να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί έως την 1η Μαΐου

Η Κύπρος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει την είσοδο στους Βρετανούς τουρίστες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου από την 1η Μαΐου, αν και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να άρει την απαγόρευση των ταξιδιών αναψυχής έως τις 17 Μαΐου το νωρίτερο. 

Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός με σύνθημα «All you want is Greece»

Οι αρχές στο νησί της Μαδέρας της Πορτογαλίας δήλωσαν τον Φεβρουάριο ότι θα άφηναν τον εμβολιασμό επισκεπτών, ενώ η Ελλάδα και η Ισπανία στοχεύουν να ανοίξουν ξανά σύντομα.

Του Αθανάσιου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top