Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη επιβεβαιώθηκε στην Ιαπωνία

Ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική

Στιγμιότυπα από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ιαπωνία. AP Hub Video

Συναγερμός έχει σημάνει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μετά τον εντοπισμό μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, αυτή τη φορά στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, η νέα μετάλλαξη ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική και θα μπορούσε να μπορούσε να οδηγήσει σε μια μεγάλη αύξηση εγχώριων νέων μολύνσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 91 κρούσματα της νέας παραλλαγής στην περιοχή Κάντο της ανατολικής Ιαπωνίας και σε δύο κρούσματα σε αεροδρόμια.

κορωνοϊός Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε μία νέα μετάλλαξη κορωνοϊού. AP Images

Νέα μετάλλαξη στην Ιαπωνία: Από πού προήλθε

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων, το νέο στέλεχος μάλλον προήλθε από το εξωτερικό, όμως διαφέρει από τους άλλους τύπους του ιού που έχουν εντοπιστεί στη χώρα.

Η νέα παραλλαγή φέρει τη μετάλλαξη E484K στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, η οποία έχει βρεθεί σε άλλα μεταλλαγμένα στελέχη, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών.

μετάλλαξη Ιαπωνία

Η νέα μετάλλαξη στην Ιαπωνία ενδέχεται να προήλθε από το εξωτερικό. AP Images

Μεταλλάξεις κορωνοϊού: Πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει συνολικά 151 κρούσματα της βρετανικής, νοτιοαφρικανικής και βραζιλιάνικης μετάλλαξης μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συνολικά έχουν ανακοινωθεί περισσότερα από 400.000 κρούσματα κορωνοϊού και 7.194 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την υπηκοότητα των κρατουμένων που έχουν προσβληθεί, επικαλούμενους λόγους προσωπικού απορρήτου. Το σύστημα κράτησης της Ιαπωνίας για αυτούς που παραβιάζουν τη νομοθεσία και αιτούντες άσυλο έχει επικριθεί ευρέως για τις ιατρικές προδιαγραφές του, την επιτήρηση των κρατουμένων και την αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό την Τετάρτη, χορηγώντας στο υγειονομικό προσωπικό το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top