Τουρκία: Πάνω από 710 συλλήψεις στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος

Έγιναν έφοδοι σε σπίτια

Τουρκία

Σε 718 συλλήψεις μελών και στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP προχώρησε η Τουρκία, μετά τον θάνατο 13 ατόμων κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στο όρος Γκάρε.

Τις πρωινές ώρες έγιναν έφοδοι σε σπίτια σε Άγρι, Ντιγιαρμπακίρ, Ούρφα, Βάν, Μάρντιν, Σιρνάκ, Σιίρτ, Ελάζιγ και Χακκάρι και συνελήφθη μεγάλος αριθμός μελών και στελεχών του HDP.

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Υποστηρίζετε τρομοκράτες»

Σύμφωνα με το πρακτορείο Μεσοποταμία, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωση του αναφέρει πως «σε 40 επαρχίες, συνελήφθησαν 718 άτομα, μεταξύ των οποίων πρόεδροι νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του HDP. Η διαδικασία των συλλήψεων συνεχίζεται. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στις δουλειές των συλληφθέντων, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, εγγράφων παράνομης οργάνωσης και ψηφιακό υλικό».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, ανάμεσά τους στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών. Από τη μεριά της η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι καταδικάζει το συμβάν, αν επιβεβαιωθεί ότι η ευθύνη ανήκει στο PKK.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, Τούρκοι στρατιώτες ανακάλυψαν 13 πτώματα σε σπηλιά στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα πραγματοποιεί από την περασμένη Τετάρτη στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα και δυτικούς συμμάχους της «τρομοκρατική οργάνωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top