Ε. Τατάρ: «Η Ελλάδα είναι ο πραγματικός εισβολέας στην Κύπρο»

Τι δήλωσε για Μητσοτάκη και Αναστασιάδη

Η Ελλάδα είναι ο πραγματικός εισβολέας στην Κύπρο και ως εκ τούτου είναι η μόνη υπεύθυνη για την μετατροπή της σε λίμνη αίματος, δήλωσε ο Έρσίν Τατάρ, Τουρκοκύπριος ηγέτης, σε ανακοίνωση που εξεδόθη σχετικά με το Κυπριακό και τη στάση της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης.

Κύπρος: Η Κομισιόν καλεί τον Τατάρ να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο

Όπως επισήμανε ο Τατάρ, «Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ελληνοκύπριου προέδρου Αναστασιάδη, έδειξαν πως η ελληνική νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει.

Την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την πραγματοποίηση της ανεπίσημης συνόδου 5+ΟΗΕ, οι αναληθείς κατηγορίες του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων προς την τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία, δυναμιτίζουν το διάλογο και τις συνομιλίες.

Κύπρος: Στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο ο Ερντογάν

Ο πραγματικός εισβολέας στην Κύπρο είναι η Ελλάδα που ίδρυσε την τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, που στήριξε και οργάνωσε βάσει του σχεδίου Ακρίτας τις ελληνοκυπριακές επιθέσεις που είχαν στόχο την εξαφάνιση του τουρκοκυπριακού λαού και οργάνωσε το πραξικόπημα της 15/7/1974 με στόχο την ενσωμάτωση της Κύπρου στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λίμνη αίματος. Η Τουρκία με την ειρηνευτική επιχείρηση έφερε ειρήνη και γαλήνη στην Κύπρο.

Η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού και κόκκινη γραμμή. Ο τουρκοκυπριακός λαός ποτέ δεν θα αλλάξει γνώμη για τις εγγυήσεις της Τουρκίας και για τον τουρκικό στρατό»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top