Ρωσία: Αρνείται να αποφυλακίσει τον Ναβάλνι

Απορρίπτει τις απαιτήσεις των δυτικών χωρών

Αρνείται το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να αποφυλακίσει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις δυτικών χωρών να αποφυλακίσει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ρωσία: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στον Αλεξέι Ναβάλνι - Γιατι κατηγορείται

«Μην ανακατεύεστε στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους. Και συστήνουμε όλοι να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο

Ο Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο. Φωτο AP

Yπενθυμίζεται ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου, καταδικάστηκε χθες από το δικαστήριο Σιμόνοφσκι της Μόσχας σε 3,5 χρόνια φυλάκισης. 

Οι αδερφοί Ναβάλνι, κατηγορήθηκαν ότι εξαπάτησαν την εταιρεία Yves Rocher και μια άλλη εταιρεία, επιβάλλοντας τους την δική τους εταιρεία με υπηρεσίες logistics.

Ρωσία: Πάνω από 2.000 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι

Μακρόν: Απαράδεκτη η καταδίκη του Ναβάλνι

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν την καταδίκη του Ρώσου ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ζητώντας κι εκείνος με τη σειρά του να αφεθεί αμέσως ελεύθερος.

Βία και συλλήψεις στις διαδηλώσεις που έγιναν στη Ρωσία υπέρ του Ναβάλνι

Βία και συλλήψεις στις διαδηλώσεις που έγιναν στη Ρωσία υπέρ του Ναβάλνι

«Μια πολιτική διαφωνία δεν συνιστά ποτέ έγκλημα. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της δημοκρατικής ελευθερίας, δεν είναι διαπραγματεύσιμος», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μακρόν.

Μπορέλ: Ζητώ την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι

Την άμεση απελευθέρωσή του, ζητεί και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι «η καταδίκη του Aλεξέι Ναβάλνι έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ρωσίας για το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Αντιβαίνει στην ετυμηγορία του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία έκρινε την υπόθεση αυθαίρετη και παράλογη. Ζητώ την άμεση απελευθέρωσή του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top