Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κοντινή περιοχή

Διεκόπη πρόβα για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 18/01 για το Καπιτώλιο.

Έληξε ο συναγερμός στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, καθώς νωρίτερα εκκενώθηκε για περίπου μία ώρα για λόγους ασφαλείας, αφότου μια μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση. 

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι το lockdown ήρθη και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο.

«Ως μέτρο προφύλαξης, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το σημερινό lockdown ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν τον θάνατο του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που προέδρευε κατά την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Μπάιντεν. 

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε ότι ως προληπτικό μέτρο ο επικεφαλής της έκλεισε το συγκρότημα. 

Σύμφωνα με το CNN, η μικρή έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα φαινομενικό μέρος αστέγων, λιγότερο από ένα μίλι μακριά από το αμερικανικό Καπιτώλιο, όμως αμέσως τέθηκε σε lockdown, λόγω της αυξημένης κατάστασης συναγερμού των τελευταίων ημερών και ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν. Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένα άτομο, όμως η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter ότι δεν υπάρχει «απειλή για το κοινό».

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανήρτησε σε μήνυμά της στο Twitter ότι οι πυροσβέστες έσβησαν μια φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε εξωτερικό χώρο, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
 

Καπιτώλιο

Δυνάμεις της αστυνομίας στο Καπιτώλιο. Σε συναγερμό οι αρχές ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν. AP Images

Οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκαν στη ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί την Τετάρτη.

Καπιτώλιο - πρόβα ορκωμοσίας Μπάιντεν

Διεκόπη η πρόβα για την ορκωμοσία Μπάιντεν, μετά τον συναγερμό για φωτιά σε παρακείμενο κτίριο του Καπιτωλίου. AP Images
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top