Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με γνωμικό Έλληνα φιλοσόφου

Η αμυντική θωράκιση της χώρας μας δημιουργεί νέες πιέσεις στην Άγκυρα

Η αμυντική θωράκιση της χώρας μας δημιουργεί νέες πιέσεις στην Άγκυρα με τον Ερντογάν να φτάνει στο σημείο να επικαλείται το γνωμικό Έλληνα φιλοσόφου απειλώντας πώς θα κάνει πράξη κάθε του λέξη.

Οι νέες εμπρηστικές του δηλώσεις του δεν είναι καθόλου τυχαίες, καθώς ο τουρκικός στρατός παρέλανε τους πυραύλους «Bora», οι οποίοι όπως προκλητικά ισχυρίζονται μπορούν να πλήξουν ακόμη και την ελληνική πρωτεύουσα.

Οι Τούρκοι πήραν στα χέρια τους τους πυραύλους «Βοra» ξεθάβοντας τον περιβόητο χάρτη στον οποίο φαίνονται να εκτοξεύονται από τη Σμύρνη και φτάνουν μέχρι την Αθήνα καλύπτοντας βεληνεκές 230 χιλιομέτρων, δηλαδή την απόσταση των δύο πόλεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βεληνεκές τους μπορεί να φτάσει τα 280 χιλιόμετρα. 

Το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ «καίει» τα σχέδια της Τουρκίας

Ο Ερντογάν πάλι φρόντισε να επιτεθεί ξανά στη χώρα μας επικαλούμενος αυτή τη φορά το γνωμικό του Έλληνα φιλοσόφου Επίκτητου για να τονίσει πώς ό,τι λέει το κάνει πράξη . 

Τα πρόβατα δεν φέρνουν χόρτο στους ποιμένες τους για να επιδείξουν πόσο έφαγαν αλλά όταν χωνέψουν τη νομή φέρνουν πίσω μαλλί και γάλα.

Αμέσως μετά το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέβασε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο α λά... Χόλιγουντ,παρουσιάζοντας τους αμφίβιους καταδρομείς τους ως τον «εφιάλτη σε θάλασσα και στεριά» που είναι πανέτοιμοι να επέμβουν παντού.

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «H Aγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020»

Την ίδια ὠρα, ο Ερντογάν δεν πρόλαβε καλά καλά να χωνέψει τις αμερικανικές κυρώσεις και ο Τζο Μπάιντεν φρόντισε να του δώσει ακόμη ένα χτύπημα αγνοώντας τη συγχαρητήρια επιστολή του Σουλτάνου για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο απάντησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αντίθετα η Μέρκελ όχι μόνο δεν έβαλε φρένο στις επεκτατικές ορέξεις του Ερντογάν, αλλά το 2020 τον επιβράβευσε δίνοντάς του όπλα και στρατιωτικο εξοπλισμό αξίας 22,9 εκατομμυρίων όπως έκανε και με άλλες χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη.Την ίδια ώρα η Τουρκία έδινε τα χέρια με το Πακιστάν για  πυρηνικά όπλα με το Ισλαμαμπάντ να μεταφέρει τεχνολογία στην Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top