Εμβόλιο Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διανομή στις χώρες της ΕΕ από την Κομισιόν

Πόσες δόσεις θα παραλάβει κάθε χώρα

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BionTech, με την Κομισιόν να στέλνει τις πρώτες δόσεις στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BionTech: Mπορούμε να έχουμε εμβόλιο για τη νέα μετάλλαξη σε έξι εβδομάδες

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας (CMA) για το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, καθιστώντας το το πρώτο εμβόλιο κατά του Covid-19 που εγκρίθηκε στην ΕΕ.

«Πράσινο» φως και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Pfizer

Σε tweet που ανήρτησε σήμερα, 24 Δεκεμβρίου, η Κομισιόν, βίντεο δείχνει τα εμβόλια να συσκευάζονται, αναφέροντας ότι «Αφού συσκευαστούν προσεκτικά, παρτίδες του πρόσφατα εγκεκριμένου εμβολίου για τον # COVID19 αποστέλλονται στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στον προορισμό τους για χρήση κατά τη διάρκεια των #EUVaccinationDays στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου».

Ήδη από την Τετάρτη, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αναχώρησαν τα πρώτα φορτηγά με προορισμό τις χώρες της ΕΕ, από τη μονάδα παραγωγής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη Πουρς, του Βελγίου.

εμβόλιο κορωνοϊός

Πόσες δόσεις θα λάβει κάθε χώρα

Κάθε χώρα της ΕΕ θα παραλάβει γύρω στις 10.000 δόσεις του πολυπόθητου εμβολίου και η Κομισιόν προβλέπει έναρξη των εμβολιασμών την ίδια μέρα, στις 27 Δεκεμβρίου και στα 27 κράτη μέλη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτρόπου Υγείας της Κομισιόν, Στέφαν ντε Κέερσμακερ, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να έχουν παραλάβει τις πρώτες δόσεις των εμβολίων μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου με πρώτους να εμβολιάζονται μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος. Την ίδια ημέρα αναμένεται να εμβολιαστούν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκίνηση εξέφρασε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Συγκίνηση εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την ταυτόχρονη αποστολή των εμβολίων της Pfizer/Biontech προς όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας ανάρτηση των υπηρεσιών επικοινωνίας της Κομισιόν, η Πρόεδρος σημείωσε: «Με συγκινεί να βλέπω τα πρώτα εμβόλια Covid-19 να αποστέλλονται ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε λίγες μέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα εμβολιαστούν. Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σύντομα. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία», κατέληξε η Πρόεδρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top