Νέα Υόρκη: Γυναίκα έριξε το αυτοκίνητό της πάνω σε διαδηλωτές

Ήταν μέλη του κινήματος «Black Lives Matter»

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε συνοικία του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όταν μια γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε διαδηλωτές, μέλη του κινήματος Black Lives Matter, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε κρατούμενους παράτυπους μετανάστες που άρχισαν απεργία πείνας. 

Σύμφωνα ε αυτόπτες μάρτυρες τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, όμως δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία. 

Πυροσβεστικό Όχημα Στο Σημείο Της Επιθεσης Στη Νέα Υόρκη

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν κινδυνεύει η ζωή κάποιου από τους τραυματίες. 

Όλα συνέβησαν γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδος στη διασταύρωση της 39ης οδού και της 3ης Λεωφόρου. Αμέσως μετά το συμβάν έσπευσαν στο σημείο περιπολικά, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ξαφνικά η οδηγός επιτάχυνε κι έπεσε με πρόθεση πάνω στους διαδηλωτές, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί αν επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια ή ατύχημα. 

Η οδηγός συνελήφθη αμέσως και θα ανακριθεί. 

Κόσμος μαζεμένος μετά το περιστατικό στη Νέα Υόρκη

Η διαδήλωση γινόταν ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εννέα παράτυπους μετανάστες στο Χάκενσακ στο Νιου Τζέρσι, οι οποίοι κάνουν απεργία πείνας. 

«Προσπάθησα να σταματήσω το αυτοκίνητο», είπε ένας από τους διαδηλωτές. «Η οδηγός έκοψε ταχύτητα λίγο (…) μετά πάτησε γκάζι. Έκανα βουτιά στο πλάι», πρόσθεσε.

«Είδα κόσμο να εκτινάσσεται στον αέρα», είπε ένας άλλος διαδηλωτής. «Ήταν εντελώς εσκεμμένο».

Αρκετοί διαδηλωτές κατήγγειλα επίσης ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στη διαδήλωση δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τους διαδηλωτές.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top