ΝΑΤΟ: Νέο «χτύπημα» στον Ερντογάν - Παρακάμπτουν το ΒΕΤΟ της Τουρκίας

Γερμανία και Γαλλία προσπαθούν να βάλουν από την πίσω πόρτα την Κύπρο

Λίγες ώρες μετά το ψήφισμα «κόλαφο» του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις στην Τουρκία, ο Ερντογάν δέχεται νέο «χτύπημα». Αυτή τη φορά από το ΝΑΤΟ.

Επικοινωνία Δένδια - Στόλτενμπεργκ για ανατ. Μεσόγειο και Τουρκία

Η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ γράφει σήμερα ότι « Γερμανία και Γαλλία προσπαθούν να βάλουν από την πίσω πόρτα την Κύπρο στο ΝΑΤΟ, παρακάμπτοντας το Βέτο της Τουρκίας. Γεγονός που έχει εξοργίσει τους Τούρκους. 

Είναι άλλωστε ήδη με την πλάτη στον τοίχο, μετά και το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Βαρώσια και αντιδρούν επειδή η συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την επιβολή κυρώσεων. 

Γι' αυτό και σε ανακοίνωσή του, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας τον μη δεσμευτικό του χαρακτήρα. «Το μπαλάκι» των κυρώσεων είναι τώρα στους «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζουν στις 10 Δεκεμβρίου. 

Δένδιας: Zητά από την Ευρώπη να βάλει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σε Αραβικό δίκτυο, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δείξουν στην Τουρκία τα όριά της, ενώ στο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους ομολόγους του, μίλησε και με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top