Κορωνοϊός: Η Disney απολύει 32.000 εργαζόμενους από τα θεματικά πάρκα της

Απώλεια 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέγραψε η εταιρία

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως έπληξε και την Disney, η οποία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην απόλυση 32.000 εργαζομένων.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους. Ήδη από τον Σεπτέμβριο είχαν ανακοινωθεί 28.000 απολύσεις και προστέθηκαν επιπλέον 4.000 περικοπές.

Το χτύπημα της πανδημίας αποδείχτηκε βαρύ για την Disney, η οποία αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία των πάρκων της και καθυστέρησε τις κυκλοφορίες σημαντικών ταινιών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η εταιρία έκλεισε και τα 12 πάρκα της στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Κι ενώ η Dinsey άνοιξε ξανά τα θεματικά πάρκα της σε Σανγκάη και Φλόριντα, το δημοφιλέστερο πάρκο της στην Καλιφόρνια θα παραμείνει κλειστό μέχρι το τέλος του 2020 τουλάχιστον.

Επίσης, η γνωστή σε όλους μας Disneyland στο Παρίσι αναγκάστηκε να κλείσει για το κοινό εν όψει του δεύτερου lockdown που έχει επιβληθεί από τη γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, για το τρέχον έτος η Disney κατέγραψε απώλεια 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το οικονομικό πλήγμα ήταν μεγάλο συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, καθώς είχε σημειώσει κέρδη ύψους 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top