Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία

Εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο - Δεν υπήρξαν τραυματίες

Έκτακτο Star

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Aljazeera.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έκρηξη στο πλοίο MT Agrari με σημαία Μάλτας έγινε ανοιχτά της ακτής Σουκέϊκ με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο κύτος του πλοίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας. Ωστόσο το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν τραυματισμοί. 
 

έκρηξη πλοίου Σαουδική Αραβία

Το σημείο της έκρηξης. AP Images

Οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες, ενώ όπως δήλωσαν οι διαχειριστές του πλοίου, σύμφωνα με Associated Press, το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η TMS TANKERS LTD., εταιρία του M/T AGRARI που πλέει υπό τη σημαία της Μάλτας, αναφέρει ότι σήμερα, 25 Νοεμβρίου, στις 00:00 UTC, το σκάφος τους δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή, ενώ βρισκόταν στο Σουκέϊκ της Σαουδικής Αραβίας, μετά την ολοκλήρωση εκφόρτωσης και κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για αναχώρηση.

Το AGRARI χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Δεν έχει αναφερθεί ρύπανση.

Το πλοίο επιβιβάστηκε από τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ακτοφυλακής, και από τον πράκτορα της εταιρείας, και διεξάγεται έρευνα.

Η εταιρία, έχοντας κατά προτεραιότητα την ασφάλεια του πληρώματος και την προστασία του περιβάλλοντος ενεργοποίησε αμέσως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενημέρωσε όλα τα σχετικά μέρη και συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top