Αβρίλ Χέινς: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στις ΗΠΑ

Είναι δικηγόρος, ξέρει τζούντο και έχει άδεια πιλότου

Αβρίλ Χέινς

Η Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον επικείμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να ηγηθεί των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

Η ίδια έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση ηγεσίας της CIA και θα επιβλέπει την κοινότητα των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ, τομέας που κατηγορείται, ότι χρησιμοποιήθηκε για πολιτικές επιθέσεις.

Ποια είναι η Αβρίλ Χέινς

Η Χέινς, είναι δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας (τζούντο), έχει άδεια ιδιώτη πιλότου, ενώ κάποτε προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό με ένα μικρό αεροσκάφος.

Η Χέινς είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται για τη θέση του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Η θέση αυτή έχει δημιουργηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, με στόχο το συντονισμό της δράσης 17 υπηρεσιών πληροφοριών που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

Πηγές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία δηλώνουν ότι η Χέινς θα επιβεβαιώσει τον διορισμό της. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα, να της τεθεί μια σειρά σκληρών ερωτήσεων, για τον ρόλο της ως αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τις απόψεις της για τις απειλές εθνικής ασφάλειας, από τη Ρωσία μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τζο Μπάιντεν

«Η Αβρίλ είναι έξυπνη και ικανή» δήλωσε ο Μαρκ Γουόρνερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας. «Αναμένω ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με σχολαστικές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές των δύο κομμάτων» εκτίμησε ο ίδιος.

Η προϋπηρεσία της στον Λευκό Οίκο

Η Χέινς έχει υπηρετήσει και στο Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, και έλαβε απόφαση για την επέκταση της υποδοχής προσφύγων από τη Συρία, εξαιτίας του μεγάλου κύματος προσφύγων από τον εμφύλιο πόλεμο εκεί. Η Χέινς υποστήριζε ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν αντίθετη με τα αντιδυτικά μηνύματα των ακραίων ισλαμιστών.

Γυναίκα διπλωμάτης και στη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Τη βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Μπάιντεν για τη θέση του ΥΠΕΞ

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φθίνουσα επιρροή ηγεσίας της Ουάσινγκτον στον διεθνή οργανισμό, υπό την απειλή μιας πιο επιθετικής Κίνας, σύμφωνα με δηλώσεις απο διπλωμάτες και αναλυτές.

Ποια είναι η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ

Η Τόμας-Γκρίνφιλντ είναι βετεράνος της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, έχοντας προϋπηρεσία 35 ετών. Έχει υπηρετήσει στις τέσσερις ηπείρους, με μεγαλύτερη εμπειρία στην Αφρική.

«Η μητέρα μου με δίδαξε να ηγούμαι με τη δύναμη της ευγένειας και της συμπόνιας για έναν καλύτερο κόσμο. Τηρούσα αυτά τα λόγια σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στη διπλωματική υπηρεσία -- και, αν επικυρωθεί ο διορισμός μου, θα κάνω το ίδιο και ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ» όπως ανέφερε χθες η ίδια, με ανάρτησή της στο Twitter.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top