Αρχηγός Εν. Δυνάμεων Γαλλίας: Δε θα αφήσουμε να περάσει τα όρια ο Ερντογάν

«Αχαλίνωτη δύναμη» χαρακτήρισε την Τουρκία 

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τη δέσμευση της Γαλλίας να στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση θερμού επεισοδίου

 

Της ανταποκρίτριας του Star στο Παρίσι Μαρίας Δεναξά: 

Στην εφημερίδα Les Echos δημοσιεύεται αποκλειστική συνέντευξη του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού François Lecointre, με τίτλο:
 

«Κλείδωσε» η συμμαχία:  Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο!

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Στρατηγός François Lecointre, Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, περιγράφει την κατάσταση των απειλών» και υπότιτλο: Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, Μάλι, Τουρκία, ΝΑΤΟ, διάστημα, εξοπλισμός και εκσυγχρονισμός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων… Ο στρατηγός François Lecointre απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων για την Τουρκία:

Έχουμε φτάσει κοντά στον πόλεμο με την Τουρκία;

Όχι, υπάρχει ένας κίνδυνος κλιμάκωσης, όχι μια απροσδόκητη και ανεξέλεγκτη αλλαγή, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχει ευθύνη για την κλιμάκωση, είναι πολιτική πριν να είναι στρατιωτική: είναι η πολύσαφής βούληση της Γαλλίας να επισημάνει τα όρια και να πει τι δε θα ανεχτούμε. Αυτό οδήγησε τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ να δουν τα πράγματα κατάματα, να σταματήσουν να κρύβουν το κεφάλι στην άμμο. Και αυτό επέτρεψε στους Ευρωπαίους να επιδείξουν μια θέληση. Η διαδικασία ελεγχόμενης κλιμάκωσης έχει ως στόχο να κάνει τους ανθρώπους νασυνομιλήσουν. Και ήταν αποτρεπτική ακόμα κι αν τίποτα ακόμη δεν είναιοριστικό σχετικά με το θέμα. Πρέπει να επιδείξουμε αποφασιστικότητα.
 

Ποια είναι η άποψή σας για τον τουρκικό στρατό;
 

Είναι ένας σημαντικός στρατός, μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει δύο πλεονεκτήματα. Καταρχήν, επιχειρεί κυρίως κοντά στις βάσεις του: βορειοανατολική Συρία, βόρειο Ιράκ, με λίγα λόγια, στα σύνορά του, γεγονός που αλλάζει πολλά πράγματα. Και στη συνέχεια, όταν παρεμβαίνει πιο μακριά, όπως στη Λιβύη, το πράττει με την εργαλειοποίηση ή ακόμα και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι η ισχύς μιας αχαλίνωτης δύναμης ...
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top