Τουρκία: Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον μας στο ανακοινωθέν της Τριμερούς

«Όσο δεν αλλάζουν τις εχθρικές πολιτικές δεν υπάρχει λύση στα προβλήματα»

Αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας περιλαμβάνει το ανακοινωθέν της τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο υποστηρίζει ότι «όσο οι χώρες που προκαλούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάζουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές τους πολιτικές, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματα».

Καταδίκη της Τουρκίας στην κοινή διακήρυξη Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου   

Σε ανακοίνωσή του το τουρικό ΥΠΕΞ αναφέρει «απορρίπτουμε πλήρως το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο της Αιγύπτου, Ελλάδας και ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου» που πραγματοποιήθηκε στον ‘Ε/κ τομέα’ και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας όπως είναι πλέον συνηθισμένος από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών τρων τριών».

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να δίνει η ΕΕ όπλα στην Τουρκία και να απειλεί μέλος

«Το γεγονός ότι οι δηλώσεις που δημοσιεύονται από αυτό τον τριμερή σχηματισμό ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στόχο "να στηρίξει την ειρήνη, τη σταθερότητα και συνεργασία στη Μεσόγειο" κάθε φορά στοχεύει τη χώρα μας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «η πραγματική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες και σε αυτές θα βρίσκονται και οι Τουρκοκύπριοι. Όσο οι χώρες που προκαλούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάζουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές τους πολιτικές, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τόσο τα δικά μας συμφέροντα και όσο και των Τουρκωκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top