Αποκεφαλισμός καθηγητή Παρίσι- Είχε κληθεί σε ανάκριση 4 μέρες πριν πεθάνει

Γονέας μαθήτριας του τον κατηγόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο άτυχος καθηγητής είχε κληθεί σε ανάκριση, τέσσερις μέρες πριν τον αποκεφαλισμό του καθώς ένας γονέας μαθήτριας του είχε καταθέσει μήνυση για προβολή πορνογραφικών εικόνων.

Παρίσι: Αποκεφαλισμός καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ- Ποιος ήταν ο δράστης

Ο εκπαιδευτικός ενώπιον των αρχών, υπερασπίστηκε το μάθημα του.

Ο άτυχος καθηγητής Σαμουέλ Πατί

Ο άτυχος καθηγητής Σαμουέλ Πατί - φωτογραφία ΑΡ

«Πρότεινα στους μαθητές, να δουν ή να μη δουν ένα από τα σκίτσα του Charlie Hebdo, ανάλογα τις ευαισθησίες τους. Πρότεινα στους μαθητές μου να στρέψουν αλλού το βλέμα τους κάποια δευτερόλεπτα αν πίστευαν πως θα σοκαριστούν για τον άλφα ή βήτα λόγο» είπε χαρακτηριστικά ο άτυχος καθηγητής και πρόσθεσε:

«Δε ζήτησα από τους μαθητές (να μου πουν) ποιοι ήταν μουσουλμάνοι. Ο στόχος μου όταν τους ζήτησα να γυρίσουν το βλέμμα αλλού ήταν να μη νιώσουν άσχημα. Δεν έκανα κανένα παράπτωμα στο πλαίσιο του καθήκοντος μου».

Αποκεφαλισμός καθηγητή: Ο δράστης είχε στείλει μήνυμα σε πατέρα μαθήτριας

Μετά τη μήνυση, ο γονέας κατηγόρησε στα κοινωνικά δίκτυα τον καθηγητή, ότι ζήτησε από τους μαθητές του να φύγουν από το μάθημα. Ο καθηγητής αρνήθηκε κάτι τέτοιο και είπε πως η κόρη του ενάγοντα εκείνη την ημέρα δεν ήταν στην τάξη.

Λουλούδια στο σημείο όπου βρέθηκε αποκεφαλισμένος ο καθηγητής

Λουλούδια στο σημείο όπου βρέθηκε αποκεφαλισμένος ο καθηγητής - φωτογραφία ΑΡ

«Επίσης εκείνη ήταν απούσα από το μάθημα. Έφτιαξε μια ιστορία από τις διηγήσεις των συμμαθητών της. Πρόκειται για μια ψεύτικη κατηγορία με σκοπό να βλάψουν την εικόνα του καθηγητή που εκπροσωπεί το γυμνάσιο και το λειτούργημα» ισχυρίστηκε. 

Αποκεφαλισμός Παρίσι: Νόμιμα στη χώρα ο δράστης - Είχε πλησιάσει μαθητές

Την ίδια μέρα ο Σαμουέλ Πατί κατέθεσε μήνυση για συκοφαντία, καθώς ο γονέας ανέβασε στο διαδίκτυο δύο προσβλητικά βίντεο που περιείχαν και προσωπικά του δεδομένα.

Τέσσερις ημέρες αργότερα βρέθηκε αποκεφαλισμένος από τον φανατικό ισλαμιστή, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε έρθει σε επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων με τον πατέρα της μαθήτριας που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του. 

Σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στον καθηγητή ιστορίας, στο προαύλιο του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Λίγο νωρίτερα απένειμε μετά θάνατον, το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, το οποίο παρέλαβε η οικογένειά του.

Οι ανακριτές αναζητούν τώρα πιθανούς συνεργούς στο αποτρόπαιο έγκλημα. Οι 16 συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δυο ανήλικοι, θα παρουσιαστούν μπροστά στον εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για πιθανή απαγγελία κατηγοριών.

Ο Σαμουέλ Πατί ήταν πατέρας ενός πεντάχρονου αγοριού, του οποίου την προστασία και την εκπαίδευση, αναλαμβάνει το γαλλικό κράτος.

της Μαρίας Δεναξά, Παρίσι
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top