Ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη: Στην κόκκινη ζώνη 16 χώρες της ΕΕ

Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Νέο ταξιδιωτικό χάρτη με περιορισμούς στα ταξίδια της ΕΕ εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο χάρτης χωρίζει τις χώρες ανάλογα με τη φάση της πανδημίας στην οποία βρίσκονται σε: κόκκινες (όσες έχουν υψηλή επικινδυνότητα), πορτοκαλί (όσες έχουν μέτρια επικινδυνότητα) και πράσινες (όσες θεωρούνται ασφαλείς και καταγράφουν μικρό αριθμό κρουσμάτων). Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται σε κόκκινες και πορτοκαλί ζώνες, ενδέχεται να τεθούν σε καραντίνα ή να έχουν περιορισμούς κατά την άφιξή τους στη χώρα τους.

Κορωνοϊός: Ο πρώτος κοινός χάρτης των 27 - Η επικινδυνότητα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον νέο χάρτη, 16 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ισπανία και η Πολωνία, παρατίθενται με κόκκινο χρώμα. Στο πορτοκαλί χρώμα ανήκουν πέντε χώρες, η Ιταλία, η Κύπρος, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία, ενώ στο πράσινο χρώμα είναι μόλις τρεις χώρες, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Ελλάδα.

Πέντε χώρες (Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία και Ισλανδία) δεν έχουν χρωματική κωδικοποίηση, λόγω «έλλειψης δεδομένων δοκιμών» για έναν μη καθορισμένο λόγο, χωρίς το ECDC να έχει σχολιάσει την απουσία.

Η επόμενη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου, δε θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, λόγω της πανδημίας, αλλά θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του David Sassoli. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top