Κορωνοϊός: Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε 12 δισ. δολάρια για εμβόλια

Ένα δισ. άνθρωποι θα μπορούν να εμβολιαστούν

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αγοράσουν και να διανείμουν εμβόλια, τεστ και θεραπείες κορωνοϊού, με στόχο την υποστήριξη του εμβολιασμού έως 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

ΟΗΕ: 172 χώρες στο πρόγραμμα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος ενός πακέτου βοήθειας, που φτάνει έως τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούνιο του 2021 και το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού, έκανε λόγο σε ανακοίνωση της η τράπεζα αργά την Τρίτη. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι τα προγράμματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης COVID-19, φτάνουν ήδη σε 111 χώρες. Ενώ πρόσθεσε ότι θα αντλήσει εμπειρία από τη συμμετοχή της, σε πολλά προγράμματα εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας και σε άλλες προσπάθειες δημόσιας υγείας.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο περιθώριο των φθινοπωρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρο εμβόλιο δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την ανακοίνωση αυτή να στείλει «ένα μήνυμα στη βιομηχανία έρευνας και τη φαρμακευτική βιομηχανία, ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών, πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της covid-19», καταλήγει. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top