Χιλή: Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να ρίχνει νεαρό από γέφυρα

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σοκ προκαλεί στη Χιλή, βίντεο που δείχνει  αστυνομικό να σπρώχνει νεαρό διαδηλωτή, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει από ύψος στον ποταμό Μαπότσο από τη γέφυρα Πίο Νόνο και να τραυματιστεί σοβαρά. Εις βάρος του αστυνομικού έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ η κατηγορία που τον βαρύνει είναι αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.  

Ταραχές στη Χιλή: Έλλειψη τροφίμων λόγω κορωνοϊού

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το περιστατικό και ήδη η αναμετάδοση του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα. Σε δύο βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν τον αστυνομικό να σπρώχνει τον δεκαεξάχρονο, καθώς εκείνος τρέχει για να αποφύγει την αστυνομία, μαζί με άλλους διαδηλωτές στην άκρη της γέφυρας, με τέτοιο τρόπο που τον κάνει να πέσει από τη γέφυρα, πάνω από το κιγκλίδωμα.

Ο νεαρός άντρας ο οποίος ευτυχώς επέζησε έχει υποστεί διάσειση και κατάγματα στους καρπούς, σύμφωνα με τους γιατρούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Χιλής ο αστυνομικός δεν προσέφερε την παραμικρή βοήθεια στον άτυχο νεαρό και συν τοις άλλοις προσκόμισε ψευδή στοιχεία στις αρχές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top