Workation: Τι είναι οι διακοπές εργασίας που προωθεί η Ιαπωνία

Νέες συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας

Δείτε στο βίντεο μερικά από τα πιο ενυπωσιακά πάρκα της Ιαπωνίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι ευνοεί εργασιακά τους Ιάπωνες, καθώς το νέο πρόγραμμα «workation» τους καλεί να εργαστούν σε μεγάλα πάρκα.

Εκτός της εργασίας από το σπίτι, στη μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας μπαίνουν και τα εθνικά πάρκα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς προσαρμόζονται για να προσελκύσουν τους υπαλλήλους γραφείων στη φύση. 

Ιαπωνία

Αρκετά είναι τα ιαπωνικά εθνικά πάρκα που έχουν προσθέσει σημεία πρόσβασης WiFi και έχουν συγκεντρώσει ενοικιαζόμενους σταθμούς εργασίας σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ, σε συνεργασία με το Υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται τεράστια πάρκα όπως το Setonaikai, το μεγαλύτερο πάρκο της Ιαπωνίας, το Aso-Kuju γνωστό για τα ηφαίστεια και το Nikko που βρίσκεται σε ορεινή δασώδη περιοχή.

Ιαπωνία πάρκο

Πώς θα λειτουργεί το νέο πρόγραμμα

Στα εθνικά πάρκα δημιουργούνται δωμάτια ξενοδοχείου που μπορούν να ενοικιαστούν για λίγες ώρες ως σταθμός εργασίας, ενώ άλλοι κατασκευάζουν spot εργασίας μέσα στη φύση χρησιμοποιώντας σκηνές, φορητούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και συσκευές hotspot WiFi.

Ιαπωνία δέντρα

Παρέχουν επίσης φαγητό στους επισκέπτες, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε πιλοτικά από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο και εγκρίθηκε και συνεχίζεται τώρα τον Σεπτέμβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top