Σύνοδος G20: Διαδικτυακά τον Νοέμβριο λόγω κορωνοϊού

Θα επικεντρωθεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής

Σύνοδος των G20

Διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου και όχι στο Ριάντ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος της G20, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Σαουδική Αραβία η οποία έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ομάδας των 20.  

Σύνοδος G20: Με δική του κούπα εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η σύνοδος του Νοεμβρίου θα επικεντρωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και την αποκατάσταση της ανάπτυξης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε στο φως η υγειονομική αυτή έκτακτη ανάγκη αλλά και στη δημιουργία των θεμελίων για ένα καλύτερο μέλλον, επεσήμανε το Ριάντ σε ανακοίνωσή του.

«Η G20 έχει προσφέρει περισσότερα από 21 δισεκ. δολάρια στη στήριξη της παραγωγής, της διανομής και της πρόσβασης σε διάγνωση, θεραπεία και εμβόλια», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Σύνοδος G20: Με ποιους ηγέτες θα συναντηθεί ο Τραμπ

Παράλληλα προσέφερε 11 τρισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αναστολής του χρέους για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλλουν φέτος δάνεια ύψους 14 δισεκ. δολαρίων. 
Οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης, το 85% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 75% του παγκόσμιου εμπορίου. Μεταξύ των μελών της είναι η ΕΕ, Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top