Google: Περιορισμοί για τους χρήστες του YouTube κάτω των 18 ετών

Θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους

YouTube

Αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους θα πρέπει να παρέχουν πλέον οι χρήστες του YouTube κάτω των 18 ετών, όταν θέλουν να παρακολουθήσουν υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους. 

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε η Google, διευκρινίζοντας πως αν τα συστήματά της αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήσης είναι άνω των 18 ετών, τότε θα απαιτείτε η προσκόμιση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας, ως αποδεικτικού. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια των προσπαθειών, ώστε η Google να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους. Η πρωτοβουλία της, που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σέβεται και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ.

Έτσι από εδώ και πέρα, σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Αν δεν είναι, τότε θα εμφανίζεται προειδοποίηση, η οποία θα τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές με βάση την ηλικία τους.

Επίσης η Google θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής εκμάθησης), ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. 

Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.
Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν.  Αυτό αποσκοπεί το περιεχόμενο, ανεξαρτήτου πηγής, να είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top