Ισραήλ: Μπαίνει σε δεύτερο lockdown λόγω κορωνοϊού - Πόσο θα διαρκέσει

Είναι η πρώτη χώρα που προχωρά για δεύτερη φορά σε αυστηρούς περιορισμούς

Ισραήλ - κορωνοϊός

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να προχωρήσει σε δεύτερο lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη χώρα που επιβάλλει τόσο αυστηρά μέτρα για δεύτερη φορά σε εθνικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το lockdown πραγματοποιείται υπό το φόβο μαζικών συγκεντρώσεων ενόψει εθνικής εορτής.

Κορωνοϊός: Αυτοί θα είναι οι «πιο δύσκολοι» μήνες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι πολίτες δεν θα πρέπει να απομακρύνονται για πάνω από 500 μέτρα από την κατοικία τους, με εξαίρεση μόνο τη σωματική άσκηση. Τα σχολεία και τα εμπορικά κέντρα θα είναι κλειστά, αλλά τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο δημόσιος τομέας θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό, ενώ οι μη δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δέχονται κοινό και πελάτες.

Στους εσωτερικούς χώρους οι συγκεντρώσεις περιορίζονται στα 10 άτομα, ενω στους εξωτερικούς χώρους απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 20 ατόμων. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, υπολογίζεται ότι η καραντίνα θα κοστίσει 6,5 δισεκ. σέκελ (1,88 δισ. δολλάρια) στην οικονομία, η οποία βυθίστηκε σε ύφεση μετά τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είχε ακολουθήσει αυστηρούς περιορισμούς τον Απρίλιο, στην αρχή της πανδημίας, με αποτέλεσμα την μείωση των λοιμώξεων σε χαμηλά διψήφια νούμερα.

Με την επαναλειτουργία της οικονομίας παρατηρήθηκε αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, ξεπερνώντας τα 4.000 περιστατικά την προηγούμενη εβδομάδα. Το Σάββατο καταγράφηκαν 2.715 νέες λοιμώξεις, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται συνολικά στους 1.108 από την αρχή της πανδημίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top