Κυριακίδου: «Η ασφάλεια των εμβολίων κορωνοϊού δεν είναι διαπραγματεύσιμη»

Καθησυχάζει η Κομισιόν για τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης

Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ως απαραίτητες και μη διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις ώστε να φτάσουν τα εμβόλια στις αγορές της ΕΕ, έκανε λόγο σήμερα η επίσημη επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star Θάνος Αθανασίου, η Επίτροπος κατέστησε σαφές ότι τα εμβόλια θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της επιστημονικής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ώστε να λάβουν άδεια κυκλοφορίας.

Κορωνοϊός: Διακόπηκαν οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης

Με αφορμή την ανακοίνωση της AstraZeneca για προσωρινή αναστολή δοκιμών του εμβολίου της, η Επίτροπος δήλωσε πως «η αναβολή των κλινικών δοκιμών σε αυτήν την περίπτωση είναι κάτι που κανονικά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε κλινική δοκιμή και ένα μόνο συμβάν δεν επαρκεί για την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος», ενώ πρόσθεσε ότι το εμβόλιο δεν θα διατεθεί στην ΕΕ εάν εντοπιστούν σοβαρές παρενέργειες.

Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου έκανε αναφορά για τηνδιαδικασία παρακολούθησης του εμβολίου μετά την άδεια κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι «η Κομισιόν παραμένει δεσμευμένη να επενδύει σε ένα ευρύ και ευρύ χαρτοφυλάκιο υποψηφίων εμβολίων, κατασκευασμένο με διαφοροποιημένες τεχνολογίες και πλατφόρμες για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πιθανότητα εύρεσης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, το οποίο θα είναι το κλειδί για τον τερματισμό αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης στην υγεία».

Κορωνοϊός: 25,57 εκατ. κρούσματα και 895.000 θάνατοι παγκοσμίως

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν παρακολουθεί φυσικά πολύ προσεκτικά τη συγκεκριμένη κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Κομισιόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top