ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί για τον θάνατο του 41χρονου Προυντ

Του έβαλαν κουκούλα και τον ακινητοποίησαν βίαια - Πέθανε 7 μέρες μετά

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν την Πέμπτη οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στον θάνατο του 41χρονου Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τη σύλληψή του.

Το βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να περνούν μια κουκούλα στο κεφάλι του 41χρονου έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων. 

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έβαλαν κουκούλα σε μαύρο πολίτη - Πέθανε μια βδομάδα μετά

Ο 41χρονος Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, πέθανε λίγο μετά τη βίαιη προσπάθεια αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν.

«Η αστυνομία μας, το σύστημά μας παροχής ψυχολογικής βοήθειας, η κοινωνία μας και εγώ απογοητεύσαμε τον Ντάνιελ Προυντ», δήλωσε την Πέμπτη η δήμαρχος του Ρότσεστερ Λόβελι Ουόρεν, μία Αφροαμερικανίδα. «Νιώθω βαθιά θλίψη και οργή για όλες τις αποτυχίες που οδήγησαν στον θάνατό του».

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο 41χρονος Ντάνιελ Προυντ οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Στις 23 Μαρτίου ο αδερφός του, Τζο, τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια καθώς ο Ντάνιελ είχε βγει στον δρόμο γυμνός. 

«Εγώ κάλεσα την αστυνομία για να βοηθήσει τον αδερφό μου. Όχι για να τον λιντσάρουν» ανέφερε ο Τζο Προυντ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η οικογένειά του για να γνωστοποιήσει το τραγικό συμβάν.

Ο 41χρονος Ντάνιελ πέθανε μία εβδομάδα μετά την 23η Μαρτίου στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top