Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο με αλεξίσφαιρο και καλάσνικοφ πάνω από διαδήλωση

Πέταξε με ελικόπτερο μαζί με τον γιο του για το σπίτι τους

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θεάθηκε να φτάνει το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι του στο Μινσκ φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατώντας στο χέρι ένα καλάσνικοφ.

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διέταξε τον στρατό να υπερασπιστεί τα εδάφη της

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στον ιστότοπο Telegram από την προεδρία της Λευκορωσίας και δείχνει τον 65χρονο πρόεδρο να κατεβαίνει από ένα ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί στους κήπους της επίσημης προεδρικής κατοικίας. Ο Λουκασένκο πέταξε με το ελικόπτερο, μαζί με τον 15χρονο γιο του, τον Νικολάι, πάνω από τον χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι οι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές.

Κυρώσεις στη Λευκορωσία από την ΕΕ για την εκλογική νοθεία και τη βία

«Έφυγαν σαν τα ποντίκια» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος σε άλλο βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης, καθώς οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει από τη λεωφόρο Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα το απόγευμα, η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μινσκ έμοιαζε να είναι αντίστοιχη με εκείνη της περασμένης Κυριακής, όταν περίπου 100.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Όμως καθώς έπεφτε το σκοτάδι και λόγω της βροχής, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top