Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διέταξε τον στρατό να υπερασπιστεί τα εδάφη της

Θεωρεί ότι το κίνημα διαμαρτυρίας υποκινείται από το εξωτερικό

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή στον υπουργό Άμυνας να λάβει «τα αυστηρότερα μέτρα» για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η οποία είναι αντιμέτωπη με ένα κίνημα διαμαρτυρίας, μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Κυρώσεις στη Λευκορωσία από την ΕΕ για την εκλογική νοθεία και τη βία

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια, επιθεώρησε σήμερα Σάββατο, τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Telegram από τη λευκορωσική προεδρία.

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο θα παραδώσει την εξουσία κατόπιν δημοψηφίσματος

Κατά την άφιξή του στο Γκρόντνο, ο Λουκασένκο κατήγγειλε το κίνημα διαμαρτυρίας που υποκινείται, σύμφωνα με τον ίδιο, «από το εξωτερικό».
«Διέταξα τον υπουργό Άμυνας να υπερασπιστεί πρώτα απ' όλα το δυτικό μαργαριτάρι της Λευκορωσίας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Γκρόντνο. Και να λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Η δήλωση αυτή έρχεται όσο μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top