Κορωνοϊός: Μπλόκο Facebook και Twitter στον Τραμπ για fake news

«Κατέβασαν» αναρτήσεις του

Τον μπελά του έχει βρει ο Ντόναλντ Τραμπ με Facebook και Twitter, καθώς αρκετά συχνά μπλοκάρονται αναρτήσεις του ίδιου ή του επιτελείου του σχετικά με τον κορωνοϊό που θεωρούνται fake news. 

Έτσι χθες, η διαχείριση του Twitter απαγόρευσε για λίγη ώρα στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της μέχρι να διαγράψει μία που περιείχε βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του μεγιστάνα, στην οποία ο Τραμπ διατεινόταν ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον κορωνοϊό.

Άλλαξε γνώμη ο Τραμπ: «Φορέστε μάσκες παντού»

Η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter για την παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19. Ο κάτοχος του λογαριασμού όφειλε να αποσύρει το tweet πριν μπορέσει να κάνει νέες αναρτήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Για τον ίδιο λόγο το Facebook «κατέβασε» το ίδιο βίντεο που μεταφορτώθηκε στη σελίδα του Αμερικανού προέδρου, τονίζοντας ότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά στην επικίνδυνη παραπληροφόρηση για την πανδημία του κορωνοϊού».

Τραμπ: Από το κακό στο χειρότερο πάει στις δημοσκοπήσεις

Η ομάδα του Τραμπ φαίνεται πως συμμορφώθηκε προς την απαίτηση της διαχείρισης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο λογαριασμός της ήταν ενεργός αργότερα χθες και το βίντεο άφαντο.

Το επίμαχο βίντεο, απόσπασμα συνέντευξης του Τραμπ στο Fox News, εικονίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει πως τα παιδιά έχουν «σχεδόν πλήρη» ανοσία στον SARS-CoV-2».

Το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου αντέδρασε πάντως έντονα και για μία ακόμα φορά κατηγόρησε τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι δύο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πως εμφορούνται από «προκατάληψη εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ». «Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κριτές της αλήθειας», σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα, εκπρόσωπος της εκστρατείας.

ΗΠΑ: Με απέλαση κινδυνεύουν οι ξένοι φοιτητές λόγω κορωνοϊού

«Ο πρόεδρος ανέφερε απλά ένα γεγονός: τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή από τους ενηλίκους στη μόλυνση από τον κορωνοϊό», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ακόμη μια απόδειξη ότι η Σίλικον Βάλεϊ είναι προκατειλημμένη εναντίον του προέδρου» και πως «οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε βάρος του».

Πάντως ανάρτηση του Έλον Μασκ από τον περασμένο Μάρτιο, στην οποία υποστηριζε πως τα παιδιά έχουν ανοσία στον κορωνοϊό παραμένει αναρτημένη σε Twitter και Facebook.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top